Annons:

Sök
Osäkert om seriesegraren tar klivet upp:

Målilla Bandy säkrade seriesegern i division 2 i fredags och siktet är inställt på att spela i division 1 nästa säsong. Foto: Stefan Härnström

Osäkert om seriesegraren tar klivet upp: "Måste vara med på tåget"

Målilla Bandy säkrade seriesegern i division 2 i fredags. Det är i dagsläget inte klart om laget väljer att ta klivet upp i division 1. 

– Givet är det inte eftersom grabbarna måste vara med på tåget, säger Jonas Karlsson i Målilla Bandys sportgrupp. 

Annons:

Målilla Bandy behövde plocka två poäng hemma mot Fredriksberg för att säkra seriesegern. Succéstarten med 3–0 efter knappt fem minuters spel lade grunden och segern var aldrig hotad. Segersiffrorna skrevs till 8–3 och det stora jublet bröt ut vid slutsignalen. 

– Att det skulle bli så här var väl vår förhoppning när vi gick in i säsongen även om det inte var en målsättning. Historiskt sett har förbundet velat ha ett visst antal lag i division 1 och går man tillbaka tre-fyra år så kunde man nästan anmäla sig till division 1 om man hade ett seniorlag. Så har det inte varit på slutet. Nu vill man att man ska vinna division 2 så det var vi tvungna att göra först, säger Jonas Karlsson i Målillas sportgrupp.

Målilla är därmed tillbaka i division 1 efter fyra säsonger i landets lägsta division. 

– Tankarna har hela tiden funnits på att ta sig tillbaka så det känns jättebra att vi fixade det, säger Jonas Karlsson. 

Vad är förklaringen till att ni har presterat så bra i år?

– Hela gruppen med spelare och ledare har gjort det väldigt bra. Nyckeln var att vi fick hem killarna som har spelat hos oss tidigare och sedan har de unga killarna som inte spelat så mycket seniorbandy tagit stora kliv under säsongen. Grabbarna har underordnat sig spelet och jobbat hårt plus att vi har haft spetsegenskaper i spelare som Erik (Karlsson) och Oskar (Nilsson).

"Måste vara med på tåget" 

Nu när seriesegern är i hamn med en match kvar att spela inleds arbetet med befintlig spelartrupp och ledarstab. Klubben hoppas på spel i division 1 även om inget är säkert. 

– Först och främst måste vi sätta oss ner med grabbarna som har spelat i laget i år och kolla om de är beredda på att fortsätta resan. Det är en helt annan sak att spela division 1-bandy än vad det är att spela division 2-bandy om man tittar på resorna. Steg ett är att grabbarna måste vara med på resan och säga att ”nu kör vi”. 

Det är med andra ord inte givet att ni tar klivet upp i division 1?

– Givet är det inte eftersom grabbarna måste vara med på tåget. Säger de tongivande spelarna att det inte funkar med division 1-spel så måste vi överväga det. Jag tror att önskan från spelartruppen är att gå upp i division 1 och det vore dumt om vi inte lyckades knyta ihop säcken. 

"Blir inte en massa värvningar"

Klubben har inlett samtal med spelande huvudtränaren Daniel Skoog och övriga personer i ledarstaben. 

– Ledarstaben har dragit ett hästlass och ska ha credd för seriesegern. Vi har börjat prata med ledarstaben och det blir därefter en diskussion med varje spelare om vad de känner och hur mycket tid de kan lägga på bandy nästa säsong. Det ligger till grund för vilken serie vi ska tillhöra. 

Har ni några nyförvärv på väg in till nästa säsong?

– Först ville vi ha hem de egna produkterna och sedan har vi spelare som vi har haft hos oss tidigare och som vi har fört diskussioner med. Vi har lite tankar på hur det ska se ut och det är viktigt att det är ett hemvävt lag. Ska vi spela i division 1 måste vi vara bredare och plocka in någon etablerad spelare. Det blir inte en massa värvningar.

En bortamatch mot Vetlanda BK B återstår innan säsongen är över. Varken datum eller tid är fastställt för säsongens sista match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: