Annons:

Sök

Annons:

Niclas från Målilla fick döma SM-semifinal:

Niclas Schultz drömmer om att döma en SM-final på herrsidan. Foto: Bildbyrån

Niclas från Målilla fick döma SM-semifinal: "Nu är jag med och konkurrerar"

2020 dömde han damernas SM-final mellan Västerås och Skutskär. Nu drömmer han om att göra detsamma på herrsidan. I år var han nära. 
– Det sod mellan mig och en till. Klart jag blev besviken, men i efterhand är jag jäkligt stolt, säger Niclas Schultz (tidigare Skoog) från Målilla.

Annons:

Niclas Schultz är en av landets bästa bandydomare och har dömt på högsta nivå i närmare tio år. Den första pandemisäsongen fick han förtroendet att döma sin första SM-final på damsidan. 

Nu drömmer han om att få döma SM-finalen på herrsidan och var nära det vid den nyss avslutade säsongen.

– Jag fick döma en semifinal i år och jag har haft en semifinal på herrsidan tidigare. Det var när pandemin och restriktionerna kom 2020, berättar Målillasonen.

Han skulle också ha fått döma en semifinal till.

– Jag blev tilldelad den femte avgörande mellan Västerås och Edsbyn, men fick kasta in handduken på grund av sjukdom tyvärr. Det var riktigt tråkigt, men jag hade magsjuka så det fanns inte en chans och var inget jag kunde påverka. Det stora var att jag var uttagen till en femte avgörande semifinal.

"Både tur och skicklighet"

Semifinalen han fick döma var den andra mellan just de två ovan nämnda lagen. Han känner att han nu på allvar är med och konkurrerar om SM-finalen på herrsidan.

– Det stod mellan mig och Christoffer Aidesjö. Jag blev besviken att jag inte fick det, men Christoffer är en fantastisk nummer och att det står mellan oss – så här i efterhand känns det jäkligt stort.

Men målet framåt är tydligt?

– Ja, det är klart att jag vill döma SM-finalen någon gång. Men det handlar om både tur och skicklighet för att vara med och tampas om det, men klart jag vill vara med där igen. Det viktigaste är att fortsätta utvecklas, men självklart siktar jag på en SM-final. Det vore grymt kul.

Nyligen var han också iväg och dömde B-VM i bandy. Han bär också en dröm om att få döma ett A-VM.

– Det är ett mål jag har längre fram, så är det självklart.

Dömer bara bandy

Förr dömde han även fotboll, men numera är det fokus endast på bandy. Inte särskilt anmärkningsvärt, då han är en av landets bästa bandydomare.

– Jag vill ha lite mer tid hemma med familjen också. Det blir ju många långa resor och man får lägga mycket tid på det. Det är ju inte bara själva matchen, utan det är resor och övernattningar också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: