Annons:

Sök

Annons:

Oskar lägger många mil i bilen för klubben i sitt hjärta

Oskar Nilsson bor i Kalmar och pendlar till träningar och matcher i Målilla. I kväll väntar seriepremiär borta mot länskonkurrenten Tjust Bandy. Foto: Ossian Mathiasson

Oskar lägger många mil i bilen för klubben i sitt hjärta

Han bor i Kalmar, jobbar i Borgholm och pendlar till moderklubben Målilla Bandys träningar och hemmamatcher. Det blir många mil på vägarna för nyckelspelaren Oskar Nilsson. 
– Vi är ett jäkla härligt gäng som gör det roligt att åka till Målilla, säger han. 

Annons:

26-årige Oskar Nilsson går in på sitt tredje år som Kalmarbo under nästa år. Det har inte hindrat honom från att fortsätta spela bandy i moderklubben Målilla Bandy. 

Det blir många mil i bilen för Oskar Nilsson då pendlingsavståndet till träningar och hemmamatcher är drygt 20 mil. 

– Det är ibland lite kämpigt. Jag jobbar dessutom på ett bygge i Borgholm så det är åt fel håll. Jag åker upp till Borgholm varje dag och sen hinner man vara hemma i 10-15 minuter innan de andra kommer och plockar upp mig för att åka till Målilla, säger Oskar Nilsson. 

Hur tycker du att pendlingen funkar?

– Vi har så här långt bara tränat en gång i Målilla. Det är då det blir lite tajt, annars har det varit sena träningar i Virserum och Vetlanda. Nu när vi ska spela i division 1 känner jag att vi har en helt annan motivation till att göra bra träningar. Vi måste steppa upp en nivå och det gör att allt blir så mycket roligare.  

Vad är förklaringen till att du gör alla de här resorna för att spela i moderklubben?

– Jag älskar bandy. Visst var det roligt när jag spelade i Oskarshamn säsongen 2011/22, men det är något speciellt när man spelar med sina barndomskompisar och ens bästa vänner och det blir att alla ger några procent extra. 

Till kvällens seriepremiär i Gamleby får Oskar Nilsson sällskap av Isac Mirlund, 19-årige forwarden som Målilla lånar in från Ronnebyklubben Fredriksbergs BK.

– Man kan inte klaga på avståndet när man vet att han åker från Ronneby. 

"Känns roligare än på flera år"

Bortsett från säsongen 2021/22 har Oskar Nilsson varit Målilla Bandy – och han bidrog i allra högsta grad till förra säsongens serieseger och division 1-avancemang. 

– Vi var lite för bra för division 2 i fjol. Målilla har varit nere i division 2 och byggt upp sig och de unga killarna har tagit kliv i rätt riktning och blivit några år äldre.

Efter en helt klart godkänd försäsong kliver Målilla in i seriespelet med ett derby mot länskonkurrenten Tjust. 

– Det är väldigt roligt att det drar igång nu och det ger en större motivation av att vara tillbaka i division 1. Det känns roligare än på flera år, speciellt nu när det blir division 1 och matcher bland annat mot Tjust. 

Det finns planer på att göra om division 1 till nästa säsong. 

– Vi har väl inte direkt pratat om någon målsättning. Det handlar för oss om att hamna över ett streck för att få fortsätta spela i division 1 så det är vårt grundmål. Vi får se vad som händer och vi vet inte riktigt hur vi står oss i jämförelse med de andra lagen. 

Hur ser du på era möjligheter i division 1?

– Svårt att säga. Vi har en bra känsla efter fjolårssäsongen samtidigt som vi är införstådda med att det kommer bli mycket tuffare, men det är klart att det blir roligt och inspirerande när det gäller lite mer. För vår del blir det extra viktigt med kollektivet och att vi sätter defensiven från början. Vi kommer få chanser så det gäller att försöka hålla tätt bakåt. 

"Lite orolig inför säsongen"

Oskar Nilsson har svarat för mycket poäng på försäsongen och har en given plats i laguppställningen. 

– Jag ser det som att jag ska vara en av spelarna som driver spelet från min ytterhalvsposition. Jag tycker att vi börjar få ihop det väldigt bra då de egna spelarna hela tiden tar kliv i rätt riktning.

Vad säger du om den trupp som ni ställer på benen i division 1?

– Jag måste erkänna att jag var lite orolig inför säsongen. Nu när vi har fått in Martin (Lindqvist) känns det väldigt bra och det gör att vi blir ytterligare någon nivå farligare offensivt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: