Annons:

Sök

Annons:

Han vaktar Målillas mål i kvällens seriepremiär

Philip Svensk vaktar Målillas mål i kvällens seriepremiär. Foto: Målilla Bandy

Han vaktar Målillas mål i kvällens seriepremiär

Philip Svensk får förtroendet i målet i Målillas seriepremiär borta mot Malmbäcks IF i kväll.
– Det är en grymt bra målvakt, inget snack om den saken, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

Hemmapremiären blev inställd på grund av att det inte finns någon is på Venhagsvallen i Målilla.

I dag kliver Målilla Bandy in i seriespelet med bortamatch mot Malmbäcks IF.

– På pappret känns det som två jämbördiga lag. Det som talar för dem är att de har fått fler pass på stor is om man jämför med oss. Det är små marginaler som kommer avgöra, det gäller att vi är noggranna, håller oss till det vi bestämmer och får ihop hela kollektivet. Vi är lite gröna på stor is och då måste vi växa in i det succesivt och försöka minimera misstagen, säger tränaren Johnny Quiros.

Två spelare saknas 

Målilla har en i stort skadefri trupp, bortsett från axelskadade Lucas Eberhardsson.

– Han skadade sig för fyra veckor sedan och rehabtränar nu. Jag vågar inte uttala mig om när han kan vara tillbaka, det är läkarna som får avgöra det. Det kan vara en vecka men också tre veckor, vi tar en dag i taget, säger Quros. 

Hampus Göransson är i väg med Vetlanda BK:s J20 och finns inte heller tillgänglig i kvällens match.

Glädjande är att Målillakillen och elitseriemålvakten Philip Svensk, som kan spela med både Vetlanda BK och Målilla Bandy i år via ett utvecklingsavtal, finns tillgänglig – och förtroendet mellan stolparna i kväll.

– Man vet aldrig riktigt när han är tillgänglig eller inte men nu är han det. Valet stod mellan honom och Niels August (Engelhart Corneliussen) och denna gång valde jag Svensk, säger Quiros och fortsätter:

– Svensk är en riktigt bra målvakt, det är inget snack om det. Han har en bra trygghet i sitt spel och en hög lägstanivå, även en hög högstanivå. Jag tycker att det kännetecknar en målvakt ju högre upp man kommer i seriesystemet.

Inga optimala förberedelser

Senaste månaden har laget på grund av isbrist på Venhagsvallen och få lediga tider i de närliggande bandyhallarna fått träna på hockeyrink.

– Våra förberedelser har väl inte direkt varit optimala på grund av det och sen har vi haft flera inställda träningsmatcher. Av en slump kom vi över en tid i Sapa Arena i går, vi har ju inte hunnit nöta så mycket på speluppbyggnad, hörnor eller fasta situationer.  

Fakta

Målillas premiärtrupp: Philip Svensk, Niels-August Corneliussen (reserv), John Svensson, Eric Sundberg, Eric Ottosson, Eric Karlström, Fredrik Johansson, Oskar Nilsson, Daniel Skoog, Felix Andersson, Ben Toomrawat, Marcus Skoog, Knut Gunnarsson, Tobias Petersson, Erik Quiros och Erik Karlsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: