Annons:

Sök

Annons:

Samarbete över kommungränsen öppnar upp för nytt ligaspel

Thea Olofsson, padelansvarig på Nordic Wellness, tycker det ska bli roligt att starta ett annorlunda ligaspel tillsammans med Padel Four i Vimmerby. I bakgrunden Ludde Lindblad. Foto: Lotta Madestam

Samarbete över kommungränsen öppnar upp för nytt ligaspel

Nordic Wellness och Padel Four går samman och startar en ny form av ligaspel, där det nya är att man spelar matcher i både Hultsfred och Vimmerby.
– Vi försöker komma på lite nya grejer och tyckte att det här var en rolig idé, säger Thea Olofsson, på Nordic Wellness i Hultsfred.

Annons:

Att arrangera seriespel är något helt nytt för Nordic Wellness.

– Vi fick förfrågan från Padel Four i Vimmerby, som hörde av sig till oss om att de hade en rolig idé. Så vi träffade för någon månad sedan och nu finns möjligheten att anmäla sig till ett gemensamt ligaspel, berättar Thea Olofsson.

15-tal anmälda lag

Seriespelet erbjuder fyra klasser där ambitionen är att det ska bli sex lag per klass, så det är först till kvarn som gäller.

– Tanken är att få ihop både herr-, dam- och mixtklasser, säger Thea Olofsson.

Så här långt har fem lag anmält sig till Nordic Wellnes och ett tiotal Vimmerbylag till Padel Four.

– Vi har kört seriespel tidigare, för vår del är det nya att man spelar matcher både i Vimmerby och Hultsfred, säger Mathias Westerling, en av två som driver Padel Four.

Vad var det som lockade att starta seriespel?

– Det är kul att göra något nytt, säger Thea Olofsson. Jag tror att det behövs, för om man spelar serie så har man ofta provat på sporten en tid. Med det här tar vi spelet ett steg längre och då är det roligt att kunna introducera något nytt för att hålla kvar de som spelar – och förhoppningsvis locka till sig nya. Och vi är dessutom benägna att kunna samarbeta med andra hallar runt omkring.

Mathias Westerling är inne på samma spår.

– Vi pratade om att göra något tillsammans, för att göra något annorlunda än tidigare ligaspel vi haft i bara vår hall. Nu får man korsa kommungränsen och spela på bortaplan ibland.

Hur stort tror du intresset kan bli?

– Det är jättesvårt att veta, en del spelar ju redan ligaspel, men vi hoppas att folk är intresserade av att göra något annorlunda, en ny form av ligaspel.

Hemma- och bortamatcher

Genom det här samarbetet kommer lagen att spela hemma- och bortamatcher. 

– Genom att vi delar upp matcherna på två hallar öppnar det upp för att vi kan ha andra aktiviteter parallellt med seriespelet. När vi sedan kommer till slutspel drar vi nytta av att Nordic Wellness har fyra dubbelbanor, så kan vi ha allt rullande under en dag, säger Thea Olofsson.

Ligaspelet är tänkt att börja i september och pågå hela hösten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: