Annons:

Sök

Annons:

Tynde och Moa kallade till läger med landslaget i april

Tynde Kumpumäki från Södra Vi IF och Moa Segerström från Faggemåla BTK har blivit uttagna till Svenska Bordtennisförbundets utvecklingsläger i Köping i april. Foto: Privat

Tynde och Moa kallade till läger med landslaget i april

Tynde Kumpumäki från Södra Vi IF och Moa Segerström från Faggemåla BTK har blivit uttagna till ett träningsläger i Köping för unga, lovande bordtennisspelare. 

Annons:

Svenska Bordtennisförbundet bjuder i slutet av april in till ett utvecklingsläger för tjejer födda 2012 och yngre i Köping. De högst rankade tjejerna födda 2012 eller senare har blivit kallade. Syftet med lägret är att samla unga tjejer, skapa intresse och passion för sporten och hjälpa dem att växa inom den. 

Tynde Kumpumäki, född 2012, från Södra Vi IF och Moa Segerström, född 2013, från Faggemåla BT är två av totalt 31 bordtennisspelare får bege sig till Köping 27-28 april. Spelarna kommer tränas under ledning av landslagscoachen Maria Christoforaki. 

– Jättekul och spännande. Det ska bli roligt att träna pingis och träffa andra tjejer, säger Moa Segerström. 

– Det känns kul men också lite pirrigt att sova över. Roligt att få spela mot andra tjejer som man kanske kommer få tävla mot framöver, säger Tynde Kumpumäki. 

Nästa år kommer Svenska Bordtennisförbundet arrangera U13-EM i småländska Kosta. 

”Mini-Camp arrangeras som ett första steg i riktning mot mästerskapet, vilket ligger i linje med vår presenterade damstrategi 2024–2028”, skriver landslagsledningen i ett mejl till de uttagna spelarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: