Annons:

Sök

Annons:

Traditionen håller i sig – löparklubben arrangerar nytt ultralopp

Backyard Ultra, loppet där man springer 6,7 kilometer varje timme så länge man orkar, arrangeras i Hultsfred på lördag. Foto: MostPhotos

Traditionen håller i sig – löparklubben arrangerar nytt ultralopp

För åttonde gången arrangerar Hultsfreds Löparklubb ett Backyard Ultra-lopp i Hultsfred. 23 löpare är anmälda till lördagens lopp. 

Annons:

Backyard Ultra är ett lopp där deltagarna springer 6,7 kilometer varje timme så länge man orkar och har energi kvar. Banan består av parkvägar, enbart grus och inga backar. Det blir start varje hel timme så länge det finns löpare kvar som klarat föregående varv inom timmen. Efter varje varv har man som deltagare möjlighet att fylla på energidepåerna.

På lördag arrangeras ett nytt Backyard Ultra-lopp i Hultsfred med start och mål vid Knektavallen.  

– Det är det åttonde loppet som vi arrangerar sedan starten hösten 2020. Vi började till följd av coronapandemin när det inte anrdnades några lopp någonstans och det var ett populärt initiativ. Rekordet är från förra året då en löpare från Eksjö höll på i 18 timmar. Jag hoppas att det blir en trevlig dag med bra väder och nöjda löpare, säger Kurt Gustavsson från arrangörsföreningen Hultsfreds LK. 

Hur ser intresset ut för helgens lopp?

– Det är just nu 23 anmälda och det brukar komma några till. Vi tar emot efteranmälningar. Det brukar vara mellan 25 och 35 löpare så det är ungefär som vanligt. De flesta deltagarna kommer från andra ställen så det är inte många från Hultsfred, säger Kurt Gustavsson. 

"Vill springa sju varv"

Backyard Ultra är det enda lopp som klubben numera arrangerar. 

– Det är jag och Anders Nilsson som arrangerar loppet och klubben står bakom med sitt namn och hjälper till med att skaffa funktionärer. Så länge Anders och jag håller på så fortsätter vi. Det är ett enkelt arrangemang – vi sätter inte upp några skyltar, pilar och vägvisare utan det är alltid några som har sprungit förut och vi har en person som cyklar före på första varvet. Var och en har med sig sin egen mat och dryck. Vi bjuder på pannkakor efter fem varv och vi har hela tiden kaffe och korv. 

Kurt Gustavsson har själv förhoppningar om att springa helgens lopp. 78-åringen har inte sprungit något Backyard-lopp på flera år. 

– Jag springer inte så mycket numera och det är fyra år sedan jag såg något så jag har svårt att träna. Det räcker med att springa ett varv, men jag vill springa sju varv för att få ihop ett maraton. Det har jag inte räknat med, men det kanske går om det går bra. Med tanke på att jag är tävlingsledare är tävlingen första prioritet. Är det brist på funktionärer får jag kliva av och hjälpa till. Ungefär en kvart före loppets start bestämmer jag mig för om jag ska springa eller inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: