Annons:

Sök

Annons:

  • Över 70 000 skäl att jubla för Hultsfreds HF: ”Fantastiskt”

    Hultsfreds HF fick ta emot över 70 000 kronor för det skrot föreningen samlat in. Foto: Linus Johansson

  • Över 70 000 skäl att jubla för Hultsfreds HF: ”Fantastiskt”

Över 70 000 skäl att jubla för Hultsfreds HF: ”Fantastiskt”

71 480 kronor. Så mycket var det arbete som Hultsfreds HF:s ungdomar lade ned på att samla in skrot under en treveckorsperiod värt.
– Det här trodde jag inte, det är fantastiskt bra, säger HHF-ledaren Pierre Arvidsson.

Annons:

Under en treveckorsperiod samlade ledare, föräldrar och ungdomsspelare i handbollsklubben i Hultsfred in skrot för att dryga ut klubbkassan. Utan att överdriva kan vi säga att de gjorde ett mycket bra jobb. I kväll avslöjade samarbetspartnern Skrotfrag att det insamlade skrotet var värt hela 71 480 kronor.

– Totalt fick vi ihop runt 70 ton skrot. Jag hade inte en aning om hur mycket vi skulle kunna samla ihop, men hoppades på 30 ton. Jag trodde aldrig att det skulle bli så här bra. Men det visar också att många i Hultsfred värnar om föreningslivet, säger Pierre Arvidsson.

Hur kom ni på idén att samla in skrot?

– Det var Stefan ”Släggan” Andersson, en riktig eldsjäl i föreningen, som fick nys om det här. Det är via hans kontakter som det har varit möjligt.

”Både nyttigt och viktigt”

Pierre Arvidsson tycker att insamlingen har varit bra av flera anledningar.

– För att kunna driva en förening måste man få in pengar, det är ingen nyhet. Det som också har varit bra är att ungdomarna har fått arbeta ordentligt för sin förening, det är både nyttigt och viktigt. Som en tredje bit finns miljöaspekten med. Att man får en miljömedvetenhet värmer också i mitt hjärta.

Totalt gick HHF ut till 1 300 hushåll och företag för att samla in så mycket som 70 ton skrot.

– Vi har också haft väldigt god hjälp av två lokala företag, Christer Gustavssons Entreprenad och Allbygg. Utan deras hjälp med maskiner hade inte det här heller gått att genomföra. Vi har nämligen fått mycket tunga grejer, som pannor och vapenskåp med mera.

Firade med tårtkalas

Under skrotinsamlingen har ungdomarna också samlat in 14 000 kronor i pant.

– I samma veva som vi knackade dörr och frågade efter skrot så frågade vi också om de hade någon pant att skänka. Och på bara en dag fick vi ihop 14 000 kronor på det sättet.

Hur kommer pengarna att användas?

– De 14 000 kronor som kom in i pant kommer oavkortat att gå till ungdomarna. Pengarna som vi fick in på skrotinsamlingen går till föreningen och självklart kommer även pengar därifrån att komma ungdomarna till gagn, säger Pierre Arvidsson.

I kväll firades den framgångsrika insamlingen med ett tårtkalas i klubbstugan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: