Annons:

Sök

Annons:

  • Dags för kommunderby i Vena – bollgeniet har lämnat

    Johan "Happe" Nilsson saknas när Lojal och HFK möts. Foto: Ossian Mathiasson

  • Dags för kommunderby i Vena – bollgeniet har lämnat

    Bollgeniet Ilhan Pepeljak har lämnat Lojal.

Dags för kommunderby i Vena – bollgeniet har lämnat

Det är dags för kommunderby på Ekensved i morgon. SK Lojal tar emot Hultsfreds FK – och så här går tränarnas tankar inför derbymatchen.

Annons:

SK Lojal slåss i botten av division 5 och väntar på säsongens första seger efter fyra raka kryss och en förlust. Viktor Gimolli, tränare i Lojal, vill se en lika bra kämpainsats som i senaste matchen mot Djursdala SK.

– Vi måste vara laddade och fokuserade och ha samma kämpaglöd som mot Djursdala. Vi kämpade mycket bra trots att vi saknade en hel del spelare. DSK var bra och pressade oss de första 20 minuterna. Vi tog ledningen och kämpade verkligen hela tiden så det är vad jag vill se, säger Viktor Gimolli, tränare i Lojal.

Hur ser det ut i laget?

– Vi kommer inte till spel med det bästa laget vi har då vi har en handfull startspelare borta. Det är tråkigt men det är som det är. Vi får gilla läget. Spelarna som saknas är Kastriot Jashari, Asmir Spahic, Ilhan Pepeljak och Aziz Ahmed Atai. Mittfältaren Meris Hasanbegovic är ett frågetecken.

Faktum är att mittfältsstrategen och bollgeniet Ilhan Pepeljak har gjort sin sista match i Lojal för säsongen.

– Han är tränare för ett lag i Linköping (Hemgårdarna) och spelar för oss men de har tappat massa spelare så han skrev över sig till dem i sista minuten. Han kommer inte spela något mer med oss denna säsong. Han var besviken och ville vara kvar, men det är som det är. Vi får se om han kommer tillbaka nästa år.

"Spelskickligt lag"

Hultsfreds tränare, Krister Borgh, tycker inte det är något särskilt med derbymatcherna mot SK Lojal.

– För min del är det inget speciellt. Alla matcher är nästan derbyn och det är liknande att möta Södra Vi och Djursdala. Sedan har det varit lite heta matcher, förra året var det rätt livat. Men det viktigaste är att vi fokuserar på vårt och spelar vårt spel, säger han.

HFK kommer från en tung 1-4-förlust mot Södra Vi IF.

– Vi var inte bra i den matchen. Södra Vi vann rättvist, men det rann iväg lite i slutet och speglade väl inte helt matchbilden. 

Vill HFK blanda sig i den absoluta toppen i division 5 krävs nästan en seger på Ekensved.

– Vi ska ta tre poäng. För oss finns inget annat. Lojal är ett spelskickligt lag och tittar man på deras lag spelare för spelare är det många duktiga fotbollsspelare. 

Hur är läget i truppen?

– Oscar Karlsson är avstängd och "Happe" (Johan Nilsson) har problem med en baksida. Ejdo Begic och Leontios Cota kommer in i truppen. 

Simon Henriksson

Ossian Mathiasson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: