Annons:

Sök

Annons:

Lokala klubben siktar på comeback efter sex år – många ledare och spelare klara

Mörlunda GIF siktar på att göra comeback på seniorsidan 2022. På bilden ses Torbjörn Vigertsson, Bengt Axelsson, Ulf Ivarsson, Johan-Arvid Danielsson, Joakim Svensson, Thommie Sundberg, Fredrik Sääw och Magnus Elofsson. Foto: Pressbild

Lokala klubben siktar på comeback efter sex år – många ledare och spelare klara

Det har inte spelats seniorfotboll i Mörlunda på sex år. Nu är målsättningen att klubben ska anmäla ett lag till seriespel i division 6 kommande säsong. 

– Vi vet inte om vi får ihop det än men vi hoppas och tror på det, säger Johan-Arvid Danielsson i Mörlunda GIF.

Annons:

Efter sex år utan seniorfotboll på Lillesjö IP arbetas det nu för att seniorfotbollen ska göra comeback i Mörlunda igen.

En sportgrupp bestående av eldsjälar för Mörlunda GIF har sedan slutet på sommaren träffats för se över möjligheterna och beslutet togs ganska fort för att Mörlunda GIF återigen skall vara en senior- och ungdomsförening. 

Sportgruppen har sista månaden byggt upp en stor stab som skall ge ett bra stöd både till tränare och spelare. Joakim Svensson har skrivit på som tränare och Arne Martinsson, Magnus Elofsson, Bengt Axelsson, Mathias Karlsson och Torbjörn Wigertson är klara som lagledare. 

Flera spelare är klara

På torsdagskvällen träffades sportgruppen och delar av ledarstaben för att bland annat planera inför lördagens informationsträff.

– Vi har kontaktat 25–30 spelare med anknytning till Mörlunda och alla är mellan 15 och 35 år. De har spelat fotboll hos oss som ungdom eller senior sedan tidigare och vi har fått väldigt positiv respons, säger Johan-Arvid Danielsson och fortsätter: 

– Tanken är att vi vill presentera vad vi har att erbjuda och hur vi tänker oss seniorsatsningen på morgondagens informationsmöte i Mörlunda. 

Jona Sääw, Gustav Avemarker, Isak Elofsson, Axel Elofsson, Simon Elofsson, Carl Elofsson, Melvin Karlsson, Adam Brånstrand, Filip Axelsson, Thiago Larsson, Martin Ivarsson, Herman Danielsson, Martin Hultman, Johan-Arvid Danielsson, Henrik Eskilsson och Fredrik Sääw har deklarerat att de ska spela med Mörlunda om de får ihop tillräckligt många för ett lag i division 6. 

– Vi har inte haft någon seniorverksamhet sedan 2016. Vi tror att vi ska få ihop det, men vi är inte där än. Alla spelare har anknytning till Mörlunda så vi är inte ute och värvar spelare från andra föreningar. Det är viktigt att vi får hem spelare med anknytning till Mörlunda. Då tror jag att vi får ihop ett lag, men det kan finnas vissa positioner som vi behöver förstärka upp.

"Viktigt att bygga långsiktigt"

Klubbens mål är att de yngre spelarna ska ha ett lag att spela i kommande säsong.  

– Vi har en fin ungdomsverksamhet som fungerar bra med ett 50-tal aktiva ungdomar. Vi har inget lag till de äldsta spelarna, som är 14-15 år, till nästa säsong. De är inte så gamla än men det är seniorfotboll som gäller för dem i och med att vi bor där vi bor. 

Johan-Arvid Danielsson berättar att det finns ett stort intresse för satsningen på seniorsidan.

– Föreningen tycker det är viktigt att bygga långsiktigt med en stomme av spelare bördiga eller boende i Mörlunda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: