Annons:

Sök

Annons:

Förre VH- och IKO-spelaren prisas – får

Modobacken Pontus Näsén, tidigare i både Vimmerby Hockey och IK Oskarshamn, får "Rinkens Riddare". Foto: Bildbyrån

Förre VH- och IKO-spelaren prisas – får "Rinkens Riddare"

Den tidigare Vimmerby- och Oskarshamnspelaren Pontus Näsén har fått ett fint erkännande. Han har tilldelats hederpriset "Rinkens Riddare". Vinnaren utses av Kamratföreningen Ishockeyjournalisternas styrelse. 

Annons:

Pontus Näsén, som tidigare lirat i Vimmerby Hockey och IK Oskarshamn, fick följa med Modo Hockey upp i SHL. Näsén gjorde flest poäng av Modos backar, totalt 25 varav två mål och uppträdde som en riktig gentleman på rinken.

Backen spelade 51 av Modos grundseriematcher och drog bara på sig en enda tvåminutersutvisningar under hela säsongen. Den fick han i säsongens absolut sista match mot Rögle borta. 

"Statistiken talar sitt tydliga språk, en spelare som är med i alla grundseriematcher utom en och bara drar på sig en enda utvisning på två minuter är definitivt en Rinkens Riddare. Utvisningen kom dessutom i sista matchen. Det här handlar också om en spelskicklig och framförallt passningsskicklig försvarsspelare", står det i juryns motivering. 

Pontus Näsén kom 16:e plats i SHL:s poängliga för backar den gångna säsongen. Han blir den tredje backen i rad som får utmärkelsen "Rinkens Riddare". Ifjol var det Joel Persson och året innan det Erik Gustafsson. Den första som fick hederspriset var Hans "Stöveln" Öberg säsongen 1962/63.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: