Annons:

Sök

Annons:

Seriepyramiden förändras på damsidan – blir svårare för Tjust att hålla sig kvar: “Omöjligt för oss”

Seriepyramiden förändras på damsidan, vilket leder till att det blir svårare för nykomlingen Tjust att hålla sig kvar i division 1 2022. Foto: Stefan Härnström

Seriepyramiden förändras på damsidan – blir svårare för Tjust att hålla sig kvar: “Omöjligt för oss”

Det kommer ske ett par förändringar i seriesystemet nästa säsong. Det blir tuffare att hålla sig kvar för Tjust IF FF som nykomling i division 1.

Annons:

Svenska Fotbollsförbundet gav för ett par dagar sedan ut en rapport från SVFF:s representantskap där man diskuterade tävlingsrelaterade frågor. En punkt var damseriepyramiden. Damseriepyramiden kommer påverka damernas seriespel i division 1 där ett par förändringar kommer att ske.

Säsongen 2023 kommer bestå av tre serier med 14 lag och kommande säsong blir ett övergångsår när det gäller upp- och nedflyttning av lag i division 1. Ett beslut som gör att det kommer bli tuffare för lag att ta sig till Elitettan och att hålla sig kvar. De fem första lagen blir kvar och resterande åker ur.

“Blir tufft att hänga kvar”

Tjust IF FF tog nyligen steget upp till division 1 och välkomnar inte det här beslutet.

– Ja, vad ska man säga? Det blir tufft att hänga kvar. Att komma femma för att inte åka ur, det kan bli svårt. Det ser mycket svårt ut och vi får spela för att försöka vinna varje match. Svårt att komma femma och det är nästan omöjligt för oss som är en liten klubb, säger Tjusts huvudtränare Joakim Krüger.

“Kommer bli svårare att ta sig upp”

Smålands Fotbollförbund är inte nöjda med förändringen.

– Vi är inte nöjda med den, nu måste vi anpassa oss. Det kommer bli svårare att ta sig upp i elitfotbollen och det kommer kräva mer. Det kommer bli svårt för Tjust, säger tävlingsansvarig Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Diskussioner kommer föras hur det kommer bli med de lägre serierna. Mats Larlind öppnar att det kan ske stora förändringar även där, till exempel att alla seriesegrare inte kommer flyttas upp direkt utan måste ta sig upp via kvalspel.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: