Annons:

Sök

Annons:

Målilla vann derbyt mot Lojal efter sent avgörande

Johan Häggs Målilla vann derbyt mot Lojal efter att ha gjort matchens enda mål i 86:e minuten. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla vann derbyt mot Lojal efter sent avgörande

Målilla GoIF la beslag om samtliga tre poäng i kommunderbyt mot SK Lojal. Pontus Carlsson avgjorde i slutminuterna och Andreas Lövgren imponerade i målet. 
– Utan tvekan den godaste segern för i år, säger tränaren Johan Hägg.

Annons:

Ett bollskickligt SK Lojal förde precis som i vårmötet spelet mot Målilla som inriktade sig på att sätta en solid defensiv. 

Det gav effekt. Målilla fick ihop defensiven och Pontus Carlsson stötte från nära håll in matchens enda mål i 86:e minuten.

– Glädjen var totalt när vi gjorde målet, det märktes både ute på planen och på bänken. Vi kämpade ut de sista minuterna så det är en riktigt härlig känsla. ”Lövet” slog en lång utspark som gick ner mot deras kortlinje och Ali (Kohestani) vann en duell mot deras försvarare och spelade in till Pontus som stötte in bollen i mål, säger Johan Hägg och fortsätter:

– Vi vet att Lojal är jättebra och i dag hade de bästa tänkbara lag. Vi körde efter det taktiska upplägget med en fembackslinje och slet för varandra i 90 minuter. 

"Ett stort misstag"

SK Lojals spelande tränare Filip Ingemarsson var besviken efter derbynederlaget. 

– De har ett avslut på mål och gör mål på det. Det är också en stor domartabbe som leder till målet då vår spelare dras omkull i situationen före målet. Vi får ingen frispark och det är ett stort misstag. Men vi förlorar för att vi inte sätter chanserna. Vi har några klara chanser och några halvchanser så vi har egentligen bara oss själva att skylla. Vi gör inte mål och då är det självklart tungt att släppa in ett mål på det sättet, säger Filip Ingemarsson.  

Båda lagens tränare var eniga om att Målillas vikarierande målvakt Andreas ”Lövet” Lövgren var bäst på plan. Övriga spelare fick beröm för godkända prestationer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: