Annons:

Sök

Annons:

Lokala fotbollsspelare stängs av efter bråk i träningsmatch

Hebespelaren Mahmed Ali och Målillaspelaren Johan Hägg stängs av efter att ha hamnat i luven på varandra i en träningsmatch under påskhelgen. Foto: Bildbyrån

Lokala fotbollsspelare stängs av efter bråk i träningsmatch

Påskhelgens träningsmatch mellan Målilla GoIF och IF Hebe hettade till med rött kort för en spelare i varje lag. Nu stängs de berörda spelarna av.

Annons:

Det var i träningsmatchen mellan division 6-lagen Målilla GoIF och IF Hebe på annandag påsk som det utbröt tumult i slutminuterna. Det slutade med att en spelare i vardera lag – Johan Hägg i Målilla och Mahmed Ali i Hebe – fick rött kort. Båda spelarna anmäldes till Smålands fotbollförbunds disciplinnämnd som nu stänger av Hägg i en match och Ali i två mather. 

"Väntat att det skulle bli en avstängning"

Dagens Hultsfred har varit i kontakt med Hebetränaren Felix Andersson och Målillaspelaren Johan Hägg för att få deras bild av vad som hände.

– På något sätt var det väntat att det skulle bli en avstängning. Vår spelare uttryckte saker och ting som inte var så snälla, säger Hebetränaren Felix Andersson.

Vad är det som hände?

– Det händer i samband med ett av våra mål och jag ser inte riktigt situationen utan jag får gå på det som mina spelare har berättat för mig. Det ska ha utdelats ett slag från Målillaspelaren mot vår spelare. Han tappade luften och blev arg och vad jag har hört från andra ska det hänt flera andra saker i samma situation som gjorde vår spelare ännu mer upprörd, säger Felix Andersson och fortsätter: 

– Vår spelare hade ont efter slaget som delades och det blev tumult runt honom. Det lugnade ner sig och våra spelare fick ut honom från planen. När domaren kom ut till vår bänk och skulle prata med honom hade domaren upplevt att han hade blivit hotfull och aggressiv. Han har sagt en del verbala grejer som man kanske inte kan ställa sig bakom, säger Felix Andersson. 

"Reagerar reflexmässigt och trycker bort honom"

Mahmed Ali togs ut inte till premiären mot Frödinge/Brantestad i väntan på disciplinnämndens dom – och nu står det klart att han missar de kommande matcherna mot Blackstad/Odensvi och Horn/Hycklinge. 

Målillspelaren Johan Hägg stängs av i en match och missar därmed torsdagens derby mot moderklubben Mörlunda GIF. 

– Synd, det hade varit roligt att möta Mörlunda med tanke på att det är min moderklubb som jag spelade i fram till att jag var 21–22 år, säger Johan Hägg. 

Vad är din bild av händelsen?

– Hebe gör mål och det hade strax före målet varit en straffsituation där jag tycker att deras spelare lägger sig ner. Jag och en till i vårt lag säger att han ska ställa sig upp och spela fotboll och sedan gör de mål direkt efter. Jag vänder mig om, går upp mot mittcirkeln och då kommer spelaren i Hebe runt på vänstersidan och skriker ”ha” i örat. Jag reagerar reflexmässigt och trycker bort honom så att han faller till marken. Jag ska inte göra så men samtidigt blir det på ren reflex när han kommer upp från död vinkel och skriker i mitt öra. Det är bara att ta avstängningen och gå vidare, säger Johan Hägg och fortsätter: 

– Jag gick till omklädningsrummet efter mitt röda kort och fick därefter höra att deras spelare hade varit arg och skrikit mot domaren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: