Annons:

Sök

Annons:

Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna lägger av

Zlatan Ibrahimovic avslutar sin otroliga fotbollskarriär. Foto: Bildbyrån

Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna lägger av

Det verkade aldrig ta slut. Nu, 41 år gammal, lägger Zlatan Ibrahimovic fotbollsskorna på hyllan. Det bekräftar han på en presskonferens efter att ha hyllats av Milanfansen.

Annons:

Han slog igenom i Malmö FF och såldes till Ajax för en rekordsumma 2001. Resten är historia. Zlatan Ibrahimovic är den störste svenske fotbollsspelaren genom tiderna. 

Han har spelat för klubbar som Inter, Barcelona, Juventus, Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United.

Under sin enormt långa karriär har han vunnit en mängd titlar i flera olika ligor och sammanlagt gjort över 500 mål i sina klubblag. Han är också den främste svenske landslagsmålskytten genom tiderna och har vunnit Guldbollen – priset till Sveriges bäste fotbollsspelare – inte mindre än tolv gånger.

Han representerade Sverige redan i VM 2002 och gjorde comeback i landslaget under 2021. 

Den här säsongen har han tillhört AC Milan, men fått spendera mycket tid utanför planen på grund av skador. I samband med Milans hemmamatch mot Hellas Verona på söndagskvällen hyllades Zlatan Ibrahimovic både före och efter match. 

Supportrar grät

Han själv var mycket rörd och runt om arenan grät ett stort antal supportar. Zlatan har tillhört Milan i två omgångar och vann Serie A med klubben så sent som 2021/22. Han är också den äldste målskytten i Serie A genom tiderna.

Den senaste tiden har det florerat uppgifter om att han nästa säsong skulle spela för Monza i Serie A. Uppgifter han själv tog död på efter hyllningarna på San Siro.

– Jag fattade beslutet att lägga av för tio dagar sedan. Varje spelare har drömmen om att avsluta på plan, men tyvärr var det inte möjligt för min del. Jag har inte berättat om beslutet för någon, inte ens min familj. Det har varit ett starkt emotionellt ögonblick, säger han enligt Milan Eye. 

"Grande Ibra" har gjort sitt sista mål. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: