Sök

Annons:

50-årige målvaktstränaren imponerade när Järnforsen vann på bortaplan

Järnforsens AIK besegrade Norrhults BK med 2–1. Foto: Bildbyrån

Järnforsens AIK går på sommarledighet med en skön känsla. Borta mot Norrhults BK blev det seger med 2–1. Målet vaktades av lagets 50-årige målvaktstränare Fredrik Arvidsson.
– Han var en gigant, säger tränaren Albin Moberg.

Annons:

Järnforsens AIK gjorde en fin insats borta mot toppkonkurrenten Norrhults BK i sista matchen innan sommaruppehållet. Daniel Rönning nickade in 1–0 på en frispark i 21:e minuten och Haben Mengihisteab Teklemichael förvaltade ett friläge fram till 2–0 i 61:a minuten.

När Norrhult reducerade till 2–1 med fem minuter kvar av ordinarie tid blev avslutningen spännande.

– Vi gör en riktigt stabil insats och har bra kontroll på händelserna i 85 minuter. Efter deras reducering blev det jobbigt och nervöst med tanke på att det kändes så säkert. De hade väl ingen klar målchans utan det uppstod situationer där det blev grötigt och de ropade på straff. Skönt att vi höll ifrån och vann, säger Albin Moberg.

Lagets 50-årige målvaktstränare Fredrik Arvidsson vaktade målburen efter att de tre andra målvakterna lämnat återbud.

– Det är nog 15-20 år sedan han stod i mål. Han var en gigant och ägde straffområdet. Jag brukar lyfta fram de unga spelarna men nu väljer att jag plussa för vår ålderman, säger Moberg.