Annons:

Sök
Järnforsens AIK tittar inte uppåt – ”Det är prio ett för oss”

Albin Moberg, till vänster, är tränare för Järnforsens AIK. Foto: Stefan Härnström

Järnforsens AIK tittar inte uppåt – ”Det är prio ett för oss”

Järnforsens AIK slutade fyra i division sex förra säsongen. Särskilt mycket högre än så siktar inte laget i år.
– Vi ska ha roligt tillsammans och ha bra sammanhållning, det är prio ett för oss, säger tränaren Albin Moberg.

Annons:

För ett par säsonger sedan återkom Järnforsens AIK i spel efter att ha brutit upp från samarbetet med Virserums SGF. Förra säsongen var JAIK tillbaka i division sex och slutade fyra under sin debutsäsong.

– Vi har ett jämbördigt lag med i fjol och har inte tappat någon spelare till någon annan klubb. Däremot har vi tappat ett par spelare på grund av andra orsaker, säger Albin Moberg och nämner Gustav Rosander och Fred Nahayo.

Nyförvärvet troligen illa skadad

Ett annat avbräck för Järnforsen är att nyförvärvet Hampus Jörgensen skadade sig i sista träningsmatchen mot Mörlunda. En match som JAIK för övrigt vann med 5-0.

– Det befaras att främre korsbandet är av. Han ska in på röntgen i början av maj. Jag tänker att han får kliva in i en ledarroll istället.

På pluskontot finns en ny målvakt i form av Blaise Lama.

– Han bor i Vetlanda nu och senast han spelade var i en klubb i Huskvarna-trakten. Blaise är en duktig målvakt så han är verkligen ett tillskott för oss. Han saknas tyvärr i premiären på torsdag, men sen ska han vara med.

Järnforsen har runt 25 spelare i truppen och har utöver ett lag i division sex även ett lag i en reservlagsserie.

– Vi har en stabil trupp, men den kändes lite bredare i fjol. Inom kort får vi hem ett par spelare som säsongsjobbet i Sälen och Åre. Träningsnärvaron har varit lite sämre än tidigare och vi har legat på 17-18 man i snitt, säger Albin Moberg.

Serien ännu bättre i år

JAIK-tränaren säger så här om lagets målsättning:

– Vårt mål är att komma trea i serien, då är vi ett topplag och får spela i division sex nästa säsong också.

Att ta klivet upp i seriesystemet är inte prioriterat.

– Att jag säger att det är perfekt för oss att komma trea är både lite skämtsamt, men också sanningen. Sexan är en bra nivå för oss. Jag har svårt att se vilka spelare vi skulle kunna få in om vi går upp i division fem så vi är väl där vi ska vara egentligen. Vi ska ha roligt tillsammans och ha bra sammanhållning, det är prio ett för oss. Sen är det klart att det går lite hand i hand med att man vinner matcher.

Albin Moberg förväntar sig en tuff Vetlanda-sexa.

– Jag tyckte att serien var jäkligt bra i fjol och tror att den är ännu bättre i år. Flera lag som var långt ner i tabellen förra året har stärkt upp och gått bra på försäsongen. 

Premiär på torsdag

Järnforsens premiärmatch i division sex spelas hemma mot Hultagårds IF på torsdag.

– Jag vet inte så mycket om dem. De kom sist i vår serie förra säsongen, men jag tyckte inte att de var något strykgäng. Efter en dålig inledning på försäsongen har jag hört att de värvat in lite spelare och gått bättre efter det. Jag antar att det kommer bli en jämn match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: