Sök

Lojal vann med nöd och näppe mot jumbon

Ayman Abualhalas sena mål förde SK Lojal till tre poäng mot jumbon Horn/Hycklinge. Foto: Ossian Mathiasson

Serieettan SK Lojal mot jumbon Horn/Hycklinge IF. Då fick Lojal kämpa stenhårt för segern. Ayman Abualhala blev stor matchhjälte i minut 88.
– Det var knappt, men vi vann, säger Viktor Gimolli.

Ett hårt kämpande Horn/Hycklinge blev sannerligen en svår nöt att knäcka för serieledaren SK Lojal i kvällens tillställning på Stångåvallen. Det dröjde till den 88:e minuten innan ett segermål kom.

Mohammad Qasem sprang på kanten och slog en boll i djupled till Ayman Abualhala, som löpte sig fri och satte 1–0 med ett säkert avslut.

– Det var en riktigt jobbig match. Horn/Hycklinge kämpade hårt och ska verkligen ha en eloge för att de kämpade så bra. Det var inte den bästa matchen vi har gjort. Horn hade inga direkta lägen utan de var kompakta och vi kom inte till så många chanser. Det var skönt som bara den när vi gjorde 1–0. Riktigt gött, säger Viktor Gimolli.

Lojal går på sommarledighet som serieledare, fyra poäng före Hjorted/Totebo med en match mer spelad.

– Det känns gött med en vinst nu innan uppehållet. Det var knappt, men viktigast var att vi vann i slutändan.

Lojal hade sina främsta aktörer i innermittfältarna Kushtrim Krasniqi och Samir Anwari, framspelaren Mohammad Qasem och segerskytten Ayman Abualhala.