Annons:

Sök

Annons:

H/T utklassade Lojal - och räddade spänningen i serien

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

H/T utklassade Lojal - och räddade spänningen i serien

Division 6 Vimmerby lever i allra högsta grad inför den sista omgången nästa helg. I dagens seriefinal mellan Hjorted/Totebo och SK Lojal var det de förstnämnda som utklassningsvann med 6-2 och därmed räddade spänningen i serien.

– En jättebra insats taktiskt, säger H/T-tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Förutsättningarna inför matchen på Hjortheden var glasklara. Vid Lojal-seger eller ett kryss skulle Venalaget kunna fira seriesegern redan idag. Hjorted/Totebo ville dock annat och vann med hela 6-2 efter en mycket stark insats.

Hemmalaget fick bästa tänkbara start på matchen när Melker Holmberg spräckte nollan i den 13:e minuten. 1-0 stod sig långt in i den första halvleken, men strax innan halvtid fick publiken se en riktig explosion från hemmalagets sida. Melker Holmberg utökade till 2-0 i den 39:e minuten och därefter kom 3-0 via ett självmål och 4-0 genom Tom Nilsson.

Starkt omställningsspel

Kvarten in i den andra halvleken gav Kastriot Jashari Lojal visst hopp med en reducering. Hoppet släcktes dock snabbt när Melker Holmberg satte sitt tredje och Hjorted/Totebos femte mål för dagen inte ens tio minuter senare. Kastriot Jashari reducerade sedan på nytt innan Melker Johansson fastställde slutresultatet till 6-2.

Jimmy Svensson var av förklarliga skäl mycket nöjd med sitt lag.

– En jättebra insats taktiskt. Vi vet att de är det enda laget i serien som kan matcha oss i att flytta boll. Vi valde ett lägre utgångsläge och lät dem ha bollen och lyckades på det sättet skapa mycket omställningar samtidigt som jag tycker att Lojal mest skickade långt, säger Jimmy Svensson.

Kostsamma kort för Lojal

I Lojal riktades mycket fokus mot domarinsatsen.

– Det känns som att jag klagar, men jag tycker att det är lite skandal. Jag tycker inte att domarna var där för att skydda våra spelare samtidigt som vi fick gult kort för minsta lilla. Men skitsamma, det är bara att glömma den här matchen. Är man inte på hugget borta mot dem som ligger tvåa i serien blir det så här. Vi får skylla oss själva och ta nya tag i nästa match, säger tränaren Viktor Gimolli, som själv drog på sig sitt andra gula kort för dagen efter matchens slut.

En bit in i den andra halvleken blev dessutom Lojals målvakt Billy Inkoom utvisad.

Lojal i förarsätet

Dagens seger för Hjorted/Totebo innebär att serien i allra högsta grad lever inför den sista omgången. Lojal har fortsatt ett mycket fint läge att vinna serien och gå upp i division fem. Det är nämligen Lojal, som möter mittenlaget Överums IK på hemmaplan i den sista omgången, som toppar tabellen. Venalaget är en poäng före Hjorted/Totebo och tre poäng bakom H/T skuggar BOIF. I den sista omgången spelar H/T borta mot Gamleby medan BOIF har bortamatch mot Frödinge/Brantestad.

– Jag tror att grabbarna kommer att vara revanschsugna, säger Viktor Gimolli.

– Lojal har fortfarande allt i egna händer och vi får anta att de vinner mot Överum. Vi ska se till att göra vårt och måste ju ha en poäng för att säkra kvalplatsen, säger Jimmy Svensson, som gav beröm till hela sitt lag med extra plus till Melker Holmberg och Fredrik Lindström.

Tabellen går att se HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: