Annons:

Sök

Annons:

Fyra lag inblandade i kvalstriden:

Kommer Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia vara på målhumör när Vista gästar Knektavallen? Foto: Simon Henriksson/Arkivbild

Fyra lag inblandade i kvalstriden: "Trendmässigt kanske vi ligger mest pyrt till"

Hultsfreds FK såg länge ut att kunna spela helt avslappnat sista omgångarna. Flera andra lag i division 4 har dock sprattlat till och nu är läget inte alls lika glasklart längre.
– Tittar man på trend ligger vi kanske mest pyrt till, säger tränaren Sebasthian Svensson.

Annons:

Det såg länge ut att kunna bli en mycket lugn höst för Hultsfreds FK. Kontraktet var hela tiden nära att bli säkrat, men den senaste tiden har både Tenhults IF och Ölmstads IS börjat plocka poäng på löpande band. 

Nu är plötsligt de två nämnda lagen samt HFK och Assyriska IK fullt indragna i striden om en kvalplats. 

– Kollar man på trend ligger vi nog mest pyrt till. Det är vi fyra som ska slåss om de här två platserna och det kommer vara dagsform och tillfälligheter som avgör. Som jag har sagt tidigare har vi satt oss själva i skiten och ingen kan hjälpa oss på traven. Att ha Vista som motstånd är nog både för- och nackdelar. Nackdelen är att de slåss i toppen, men fördelen är att vi har gjort våra bästa matcher mot topplagen. Jag vet inte om vi tänder till mer i de matcherna eller vad det är, säger Sebasthian Svensson inför lördagens möte med serietvåan.

I den sista omgången ska HFK åka till Ölmstad och till den erkänt svåra bortamatchen vill tränaren förstås inte ha kniven mot strupen.

– Det vore inte det roligaste och något har hänt med Ölmstad. När vi mötte dem hemma hade de knappt folk eller fotbollsspelare, men nu har de börjat ta poäng.

Riktigt magplask senast

Vista såg länge ut att gå mot en klar serieseger, men efter förlusten mot Tranås i den senaste omgången är man bara tvåa i tabellen. Kvalplatsen uppåt ska det dock extremt mycket till för att laget ska tappa, vilket kan tala till HFK:s fördel. 

– Jag har en nära vän som spelar där och deras tränare har jag haft också. Det är svårt att säga. Jag har mycket svårt att se att de åker till oss och inte vill vinna. Men de har tappat lite folk efter sommaren och jag tror att det krävas en bra insats av oss för att vinna. Vi har haft en bra träningsvecka och jag skulle bli väldigt besviken om vi inte var beredda.

I den senaste omgången blev det ett riktigt magplask för Hultsfred. Hela 0-5 hemma mot Aneby var inget att skryta om.

– Vi har pratat väldigt lite om den och jag hoppas alla är införstådda med att det inte fanns mycket positivt att ta med sig från den matchen. Det som har hänt har hänt och nu tar vi det här på fullaste allvar i två veckor. Jag tror att tre poäng mot Vista borde räcka för att säkra kontraktet, men vi måste gå för att vinna båda. Ett kval vore mentalt jobbigt med den trend vi har.

Vad ger du er för chanser att ordna nytt kontrakt?

– Frånsett förra matchen har vi varit bra hemma och vi har haft en bra träningsvecka. Vi vet vad vi måste göra och vad som krävs. Sedan hade man kanske hellre mött ett lag i ingemansland, lex Ekhagen, som verkar ha checkat ut helt. Men vi får ta det här som en extra morot.

HÄR kan du se tabellen och exakt hur läget är bland bottenlagen. Tobias Nilsson är bortrest och utgår ur truppen. In kommer unge Farouk Alaloush som gör sitt första framträdande för A-laget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: