Annons:

Sök

Annons:

Flera tunga tapp för HFK – så ser truppläget ut

Krister Borgh är hoppfull för HFK:s läge inför 2024. Foto: Arkivbild

Flera tunga tapp för HFK – så ser truppläget ut

Hultsfreds FK ramlade mycket oväntat ur division 4. Flera tongivande spelare har redan lämnat. Hur ser truppläget ut?
– Vi försöker göra det bästa av situationen. Jag är ändå hoppfull, säger Krister Borgh, som sitter i klubbens sportgrupp.

Annons:

Rasmus Samuelsson, Arvid Eckerstig och Ibrahim Haddar har alla lämnat Hultsfreds FK efter degraderingen till division 5. Laget har också en ny tränare efter Sebasthian Svensson som tackat för sig.

– Två av dem är ganska väntade. Rasmus kom lite hastigt på, men vi visste att han valde mellan tre föreningar. Det är jobbigt att tappa spelare, men vi får försöka göra det bästa av situationen. Vi har väldigt många unga, duktiga spelare på väg upp. Vi hoppas att de kan blomma ut i femman, säger Krister Borgh.

Hittills har HFK inte värvat något. 

– Allt hade varit enklare i fyran förstås. Nu slåss vi om samma spelare med alla lag runt omkring. Vi fick nej av någon som nästan bestämt sig innan när vi åkte ned. 

"Vore guld värt"

Klart är också att Sebastian Strömbom lägger skorna på hyllan och Gustav Föghner lutar åt att spela i ett lag i Linköping. Han kommer i sådana fall ha ett pendlingskontrakt. 

Alexander Gustafsson har varken sagt bu eller bä ännu. Christopher Einarsson hoppas Krister Borgh på liksom Tobias Nilsson. 

– Jag hoppas att de kommer vara med och stötta upp. Vi hoppas att några äldre stannar kvar och att de rutinerade tar sitt ansvar. Har man varit med och trillat ur hoppas jag att man tar sitt ansvar även i motgång.

En annan spelare som det ryktats om är Diego Nicholas ”Keko” Toribio Urrutia. 

– Vi hoppas få behålla honom. Det vore guld värt, men många är hemlighetsfulla också. 

"Inte orolig"

Krister Borgh är ändå positiv, betonar han.

– Jag känner mig hoppfull och kan inte säga att jag är orolig. Jag är jäkligt hoppfull ändå. Får vi behålla alla yngre, så kommer det bli bra. Men det finns klubbar som rycker i dem också. 

Är målsättningen att ta steget upp direkt?

– Det är för tidigt att säga något om det innan frimånadens slut. Förhoppningsvis kommer vi vara med i toppen, men det finns flera bra lag, inte minst IFK Västervik och IFK Tuna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: