Annons:

Sök

Annons:

Duon höjer Lojal inför comebacken: ”Verkligen imponerat”

Vladimir Radak är ett starkt nyförvärv för SK Lojal. Foto: SK Lojal

Duon höjer Lojal inför comebacken: ”Verkligen imponerat”

Ett tekniskt skickligt SK Lojal är tillbaka i division fem. Tränaren Viktor Gimolli konstaterar att Venalaget inte tänker bli någon blyg nykomling.
– Det känns som att vi hör hemma i femman. Vi borde kunna nå en mittenplacering, säger han.

Annons:

SK Lojal kommer närmast från en stark säsong i division sex, där laget bara förlorade en av 16 matcher.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i femman. Jag tycker att vi hör hemma där mer än i division sex. Det var väl det vi visade förra säsongen också, säger Viktor Gimolli.

Lojal har fått in flera nyförvärv som på olika sätt har möjlighet att stärka laget. Gimolli nämner framförallt Vladimir Radak från Vimmerby IF och Dzenan Hrnic från Storebro IF.

– Jag tycker att vi är snäppet starkare än förra säsongen. Vladimir har verkligen imponerat så här långt. Han kan spela på flera positioner, har ett bra lugn med bollen och en härlig kämpaglöd. Dzenan kommer att tillföra mycket i de bakre leden. Tidigare har vi haft en motor i laget i Kushtrim Krasniqi. Nu har vi två i och med att Dzenan har kommit in. Han är en bra försvarsspelare som är stark i luftduellerna och det är en typ av försvarare som vi har saknat tidigare.

Tillbaka efter skada

Lojal-tränaren nämner också Meris Hasanbegovic, som är tillbaka efter en långtidsskada, och Omar El Kamel från Hultsfreds FK.

– Att Meris är tillbaka är jättepositivt. Det är en spelare som kan spela på flera olika positioner. Omar har också gjort ett positivt intryck. Han är en yttermittfältare eller anfallare som är snabb och teknisk och är bra på att utmana. Bredden i vår trupp har blivit mycket bättre, det är positivt, säger Viktor Gimolli.

Publiken kommer i vanlig ordning få sett ett Lojal som vill ha mycket boll.

– Vi vill ha mycket boll, det är så vi spelar. Det är ju inte alltid så att det funkar, men det är ändå på det sättet vi kan vara som bäst.

Hur ser du på era möjligheter i division fem?

– Det är så himla svårt att säga. Många av lagen i serien är bra och det blir en del derbyn. Vi måste vara med från början i varenda match, är vi inte det kommer vi att bli straffade. Första året går vi in med målet att etablera oss i femman. En mittenplacering tycker jag är rimligt att sikta på. 

Kan missa matchen

Hur mycket Viktor Gimolli själv kommer att spela under säsongen är oklart i nuläget.

– På försäsongen har jag spelat lite när vi saknat spelare så jag finns med där bakom i fall att jag behövs. Flera spelare har sagt att de tycker att jag ska vara med från start, men jag har sagt att jag ska hålla mig utanför och jag platsar nog inte som det är nu.

I premiären på lördag väntar bortamatch mot Hjorted/Totebo. När vi pratade med Viktor Gimolli i onsdags var risken stor att han inte kommer vara på plats då. Anledningen? Viktor och hans sambo väntar barn vilken dag som helst.

– Det kan bli så att jag inte kan vara med på premiären. Just nu är det väl 50/50.

Vad tror du om matchen?

– Det blir nog väldigt tufft. Men vi är sugna på att spela om poäng och i den här serien kan alla lag slå varandra. De ska nog inte ta ut någon seger i förskott i alla fall. Det ska å andra sidan inte vi heller göra, skrattar Lojal-coachen.

Fakta

SK Lojal (division fem)

Nyförvärv: Vladimir Radak (Vimmerby IF), Dzenan Hrnic (Storebro IF), Omar El Kamel (Hultsfreds FK), Meris Hasanbegovic (tillbaka efter långtidsskada).

Förluster: Leo Cota (flyttat).

Lagen i division fem nordöstra: Djursdala SK, Fågelfors IF, Hjorted/Totebo, HM IS, Hultsfreds FK, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, SK Lojal, Södra Vi IF, Tjust IF FF.

Seriefavoriter: ”IFK Tuna är ett bra lag och ska slåss om seriesegern tillsammans med IFK Västervik och Hjorted/Totebo”, säger Viktor Gimolli.

Seriepremiär: Hjorted/Totebo, söndag 14 april, borta.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: