Annons:

Sök

Annons:

Lojal skrällde mot Tuna – tränaren sågar laget

Kastriot Jashari var på spelhumör och gjorde två mål. Foto: Simon Henriksson

Lojal skrällde mot Tuna – tränaren sågar laget

Tuna var topptippat inför säsongen. Efter åtta omgångar har laget tio poäng upp till topptrion – och dagens 2-3-förlust hemma mot Lojal gjorde inte tränaren Lasse Gustavsson gladare.
– Vi får spela med folk som vill springa, dundrar han.

Annons:

Tuna saknade visserligen ett gäng viktiga kuggar efter utvisningsbonanzan senast – laget fick fyra röda kort mot IFK Västervik – men Gustavsson tycker inte att det är en tillräcklig ursäkt för att förklara 2-3 hemma mot Lojal.

– Vi har ett tillräckligt bra lag för att vinna ändå och gör vi det vi ska så vinner vi med ett par bollar. Återigen ger vi bort en seger på vår egen klantighet och lathet och det tycker jag inte om. Vi har en växel till, men vi är livrädda för att bli andfådda. Visste är det varmt, men det är det för motståndaren med. Vi låter dem orka och det stör mig om jag ska vara ärlig. Vi pratar om att flytta på bollen, hålla uppe tempot och sätta tryck, men istället ger vi dem tid med bollen och hänger inte ihop. Vi fuskar och det är mycket irriterande.

Hur ska ni ändra på det här?

– Vi får spela med folk som vill springa tänker jag. Det är dags att kliva ned från sina höga hästar och ta jobbet. Vi måste vara lite mer ödmjuka. Vi är duktiga, men inte om vi inte tar jobbet.

 "Jätteskönt och jätteviktigt"

Victor Gustavsson gav Tuna ledningen på frispark i slutet av första, men i andra var det fritt fall för de blåvita. Lojal gjorde tre mål på tio minuter i inledningen av halvleken och Anton Carlssons reducering i slutskedet räckte ingenstans.

Lojals Viktor Gimolli njöt av segern.

– Jag tycker absolut att vi är det bättre laget. I första halvlek spelar vi riktigt bra, vi har flera chanser och det enda de skapar är den där frisparken de gör mål på. I andra gasar vi på och gör tre mål på tio minuter. Det var jätteskönt och jätteviktigt för oss att vinna. Visst saknade de ett gäng spelare, men det är extra viktigt att ta poäng mot ett topplag.

Jetmir Shehi och Kastriot Jashari gånger två blev Lojals målskyttar. Hela laget plussas stort. I Tuna får Viggo Alexandersson beröm för sin arbetsinsats.

Tabellen hittar du här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: