Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervik vände och vann mot Hultsfred:

Christopher Sjöblad gjorde mål och var duktig när IFK Västervik slog Hultsfreds FK med 4–1. Foto: Simon Henriksson

Västervik vände och vann mot Hultsfred: "7–1 hade inte varit orättvist"

IFK Västervik trummar på och befäster sin serieledning i division 5 nordöstra. Hemma mot Hultsfreds FK vände laget underläge till seger med 4–1. 
– Det var en bra och rättvis seger, säger IFK-tränaren Ayman Hadrous.  

Annons:

Hultsfred fick bästa tänkbara start mot serieettan IFK Västervik när Adam Kennmark frispelades och rullade in 0–1 i nionde minuten.

– Hultsfred ska ha all eloge. Det är ett ungt lag som försöker spela fotboll och har bra fart. De startar i ett högt tempo och lyckas få in ett mål där vi tappar boll och de ställer om, säger Ayman Hadrous. 

Efter dryga halvtimmens spel utjämnade Hampuz Bränning till 1–1, ett resultat som stod sig till halvtid.

– Efter deras mål tog vi över matchen och skapade mängder med lägen. Vi fick ett mål tveksamt bortdömt där domaren tyckte att vår spelare störde målvakten. Vi hade ett skott i ribban och flera chanser innan 1–1. Det var ett viktigt och rättvist mål, säger Hadrous.  

Västervik drog ifrån målmässigt i början av andra halvlek. Christopher Sjöblad med 2–1 i 47:e minuten och Kliton Bakiu med 3–1 i 54:e. Jesper Garstedt fastställde slutresultatet till 4–1 i minut 89. 

– Vi gjorde två snabba mål och hade mängder med lägen som vi brände innan vi gjorde 4–1. Vi missade hur mycket lägen som helst. 7–1 hade inte varit orättvist. Grabbarna var besvikna för att vi inte vann med fler mål, men vi vann med 4–1 och är etta i tabellen, säger Hadrous. 

"Gör en bra defensiv match"

HFK-tränaren Anders Larsson var nöjd med lagets prestation mot seriefavoriten.

– Det kanske börjar låta tjatigt, men jag tycker att vi gör en bra defensiv match. Västervik är nog det spelmässigt bästa laget som vi har mött. Här fick vi träna på defensiven och det var en nyttig match för oss, säger Anders Larsson. 

HFK kom till spel utan mittfältsmotorn Charlie Olsson och ordinarie målvakten Jesper Rüdiger. 

– Vi var lite tunnare i dag och "Lövet" (Andreas Lövgren) fick stå i mål. Vi fick plocka in Anton Sofran som mittback och han gjorde det bra. Jag tycker att vi tar kliv framåt och det pekar åt rätt håll. Vi fick inte betalt i dag, men jag är säker på att vi kommer få betalt mot de sämre lagen i serien, säger Larsson.

HFK höll 1–1 fram till halvtid och orken tröt lite grann efter paus. 

– Jag är jättenöjd med första halvlek och vi gör 1–0 efter en omställning, precis på det sättet som vi har tränat på i veckan med att ställa om och komma till snabba avslut. Vi sa att vi skulle fortsätta likadant, men vi släppte in 2–1 tidigt i andra efter att ha slagit en passning rakt in i planen. Kan vi plocka bort juniormisstagen kommer det gå bra för oss.

Västerviks främsta spelare var målskyttarna Christopher Sjöblad och Hampuz Bränning. Enock Jörgensen gjorde en bra match som ytterback i HFK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: