Annons:

Sök

Annons:

HFK ny serieledare efter seger i toppmötet mot Tjust B

Julia Ingemarsson gjorde matchens enda mål när Hultsfreds FK slog Tjust IF FF B och tog över serieledningen i damernas division 4. Foto: Ossian Mathiasson

HFK ny serieledare efter seger i toppmötet mot Tjust B

Tjust IF FF B ledde serien inför dagens match. Nu har Hultsfreds FK tagit över förstaplatsen efter 1–0-segern på Tjustvallen. 

Annons:

Toppmötet mellan Tjust IF FF B och Hultsfreds FK i damernas division 4 blev precis så jämnt och spännande som man kunde tro.

Matchens enda mål prickades in av Julia Ingemarsson, Hultsfreds rutinerade spelare som gjorde ett lysande jobb på lagets centrala mittfält. 

Tränaren Krister Borgh var mäkta imponerad över prestationen som gjorde att de vann och tog över serieledningen. 

– Jag är jäkligt nöjd över den laginsats vi gör, det är fantastiskt bra gjort. Vi spelar så disciplinerat och det är knappt att jag trodde att det var möjligt. Ingen spelare faller ur ramen men vi har några tjejer som gör sina bästa matcher för säsongen och kliver fram lite extra. Jag tänker på mittbackarna Emma Billing och Stina Gunnarsson och innermittfältarna Melina Widén och Julia Ingemarsson, säger Krister Borgh. 

Tjust B:s första förlust

Matchen var relativt chansfattig och HFK lyckades få in en boll i nät. 

– Det sprudlade inte direkt om målchanser. De hade en riktig målchans på hela matchen och vi hade några klara lägen. Det var närmare 2–0 än 1–1. Det var en bra fotbollsmatch mellan två bra lag som vill spela, säger Borgh. 

Hur ser du på att ni är nya serieledare?

– Vi har Rödsle/Oskarshamn kvar att möta, sedan har vi mött alla lag. Vi ska vara med i toppen när vi sammanfattar säsongen. Skönt att komma tillbaka efter förra veckans mindre bra insats där vi lyckades vinna. 

Tjust B åkte därmed på sin första förlust efter att ha inlett serien med sex segrar och ett kryss. 

– Vi gör långt ifrån vår bästa prestation och kommer inte upp i vårt normala spel. Vi kan mycket bättre och det är vi helt överens om. Vi glömmer den här matchen och går vidare, säger Mikaela Danielsson, ledare i Tjust IF FF B. 

Emma Billing, Stina Gunnarsson, Melina Widén och Julia Ingemarsson höjde sig över mängden i HFK. Amanda Jansson fick plus för insats i Tjust B. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: