Annons:

Sök

Annons:

  • Guldet blev till silver – VIF-spelarna otröstliga efter finalförlusten

    Skilda verkligheter. Rödeby jublar och Vimmerby deppar. Foto: Simon Henriksson

  • Guldet blev till silver – VIF-spelarna otröstliga efter finalförlusten

    VIF-spelarna deppar under finalen.

Guldet blev till silver – VIF-spelarna otröstliga efter finalförlusten

Det är en hårfin gräns mellan glädje och sorg ibland. Det fick Vimmerby IF:s P13-lag i svart erfara mot Rödeby AIF i finalen. Guldet blev till silver inför en stor publik. 

Annons:

Vimmerby IF:s svarta lag i P13-turneringen har gått fram som en ångvält. I lördagens semifinal gjorde man processen kort med Åtvidabergs FF (2-0) och säkrade en finalplats.

Hemmaföreningen hade med andra ord ett drömläge att ett eget lag skulle få lyfta den ärofyllda bucklan. 

Men trots att många kom för att heja fram laget blev det inte den ädlaste medaljen. Rödeby AIF var helt enkelt för starka. Blekingelaget vann finalen med 3-0. 

Efter slutsignalen föll flera VIF-spelare otröstligt till marken. Känslorna var överallt efter den missade chansen att ta guld i Bullerby Cup. 

– Det var en jämn match. Vi luras in lite i deras långbollar, annars spelar vi mer längs med marken. Vi blev också stressade när vi låg under med 1-0 och fick inte till det vi brukar, säger John Lindström, ledare för laget.

Hur får man spelarna att sluta gråta nu?

– Det här kommer vara glömt om ett tag. Det är vinnarskallar många av dem och det är okej att gråta. Det får även grabbar göra. Det kommer vara besvikelse i dag och i morgon tror jag att de kommer vara väldigt nöjda. Längre fram är de nog riktigt nöjda. Vi har gjort en jättefin turnering.

Studsarna emot sig

I gruppspelet vann Vimmerby mot Rödeby med hela 6-3. 

– Då gick vi tidigt upp till 4-0 och vann andrabollarna. Nu gjorde vi inte alls det. Vi hade studsarna emot oss. Det har varit en lång turnering och orken är förstås mindre nu än i första. De har sprungit maraton killarna och gjort ett fantastiskt jobb. Det är alltid känslor i en final. 

Blir det lite anspänning med när många är här för att se ett Vimmerbylag ta guld?

– Att ligga under gör att det blir anspänning. Man spelar inte sitt naturliga och normala. Men det är bara att träna på. De är bara 13 år grabbarna. . 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: