Annons:

Sök

Annons:

Cupgeneralen supernöjd – satsningen i Storebro kan ge ringar på vattnet

Bullerby Cup blev en stor succé även i år. Foto: Simon Henriksson

Cupgeneralen supernöjd – satsningen i Storebro kan ge ringar på vattnet

Det var hans andra Bullerby Cup som general. Nog blev även den 46:e upplagan en stor succé.
– Det har varit fantastiska dagar, säger David Lindgren.

Annons:

Ännu en upplaga av Bullerby Cup kan summeras. Den 46:e i ordningen innehöll hela 218 lag och det har varit full aktivitet i både Vimmerby och Storebro under tre dagar. 

På söndagen kan cupgeneralen David Lindgren summera ännu en framgångsrik cuphistoria.

– Det har varit fantastiska dagar. Vi har haft bra kontroll på de faktorer vi kan påverka och sedan har vi fantastisk hjälp av vädret. Vi har haft gröna och fina planer och det gör verkligen sitt till, säger han.

Det var annars ett stort orosmoment för ett par månader sedan.

– Det var väldigt torrt och när vi fick beskedet från länsstyrelsen om Stångån fanns det en oro. Nu har vädret hjälpt till och man kan nästa tro att jag styrt det med en fjärrkontroll. Det har regnat hela vägen fram och det gav oss tillbaka de gröna planerna. Sedan kom det en regnskvätt natten mot lördags också och det var nästan för bra för att vara sant. 

Få incidenter

Incidenterna har också, likt ifjol, varit ytterst få under cupen.

– Det tyder på att vi har haft ungdomsledare på plats med fokus på rätt saker. Det har spelats 650 matcher, så självklart har det hänt lite småincidenter, men det har varit väldigt lite. Det är inte mycket som har kommit oss i sekretariatet till del. Vi har fått idel lovord och beröm vad gäller allt från maten till planer och organisation. Det har bara varit positiv respons.

I år var också första gången som Storebro IF hade en stor del i turneringen. En del matcher varje dag var förlagda till Bruksvallen och dessutom var campingen där i stället för på Vimarvallen.

– Med tanke på de personerna och den förening det är så var jag aldrig orolig, men det var ett nytt inslag och första gången vi flyttade cupen utanför Vimmerby. Man kunde inte veta till 100 procent, men Storebro har gjort ett fantastiskt jobb. Det har även funkat bra med bussar och camping. Förra året fick man ont i magen av att skicka upp lag till Vimarvallen, så nu har vi fått ett kvitto på att det här har funkat jättebra. 

Öppnar det upp för att titta på fler orter och föreningar?

– Det är en potentiell möjlighet. Storebro har varit ett test och vi har fått ett positivt kvitto på att det funkar, så möjligheten. Vi får se om ledningsgruppen ser behov av det. 

800 funktionärer

Bullerby Cup har under lång tid varit en stor och viktig inkomstkälla för Vimmerby IF. Men trots att man ökade antalet lag är det inte säkert att överskottet blir större, säger David Lindgren.

– Lagen som anmälde sig har varit lite smalare och man har inte haft lika stora trupper och det kan bero på att man delar upp det i flera lag. Så vi har nog inte ökat jättemycket i antal spelare. Vi hoppas göra en bra vinst, men kostnadssidan ökar också. Det har jag inte hunnit sätta mig in i riktigt ännu.

David Lindgren uppskattar att närmare 800 funktionärer hjälpt till under de tre dagarna med den enorma apparat som Bullerby Cup innebär.

– Historiskt har vi slentrianmässigt svarat att det är 650 funktionärer, men nu tror vi att det är ännu fler. Det har varit helt fantastiskt och jag är glad och positivt överraskande hur fantastiskt vi kan ta emot alla gäster. 

På vår sajt hittar ni en mängd intervjuer och nedslag från Bullerby Cup. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: