Annons:

Sök

Annons:

Klar seger för HFK mot Högsby – Phalén tremålsskytt

Caroline Phalén pangade dit tre mål i 7–1-segern. Foto: Ossian Mathiasson

Klar seger för HFK mot Högsby – Phalén tremålsskytt

Hultsfreds FK hade inga problem med att vinna mot Högsby IK på lördagen. Det blev seger med 7–1 efter fem mål sista halvtimmen. 

Annons:

Hultsfreds FK gick halvtidsvila med 2–0 på anslagstavlan. Melina Widén gjorde 1–0 i minut 33 och Caroline Phalén 2–0 fyra minuter före halvtid. 

Med fem mål sista halvtimmen drog Hultsfred ifrån till en betryggande 7–1-triumf. Caroline Phalén utökade sin målskörd med ytterligare två mål. Julia Ingemarsson, Emma Billing och Alva Phalén gjorde varsitt mål.

– Jag tycker att det är en helt okej insats i dag. Det är väl inte så där wow från början, men stundtals är det jättefint spel från vår sida. Det är fullt rättvist att vi vinner, säger HFK-tränaren Krister Borgh. 

Vad är det ni gör bra?

– Det har varit lite si och så vissa matcher, men i dag gör vi det tillsamans. Vi släpper boll, spelar väggspel och allt går inte framåt. Vi håller bollen inom laget, vårdar den och använder alla spelare i laget, vilket jag har tjatat om och nu börjar det sitta med tre matcher kvar, säger Borgh.  

Beröm till många spelare

I och med dagens seger står det klart att Hultsfreds FK:s damlag spelar i division 4 nästa säsong. 

– Det blev klart i dag. Närmast jagande Tjust B lämnade WO till matchen mot Frödinge/Brantestad och kan inte komma ifatt oss.

Beröm delades ut till Melina Widén för första halvlek, Julia Ingemarsson och Mimmi Wirsenius. 

– Det är roligt att de 14-åriga tjejerna Tyra Simonsson och Alva Phalén kommer in och tar för sig på ett ypperligt sätt. Tilde Kernen är också 14 år och har stått alla matcher den här säsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: