Annons:

Sök

Annons:

HFK vann derbyt mot Rosenfors – här är målskyttarna

Julia Ingemarsson nätade när HFK slog Rosenfors. Foto: Arkivbild

HFK vann derbyt mot Rosenfors – här är målskyttarna

Hultsfreds FK var förstås favoriter i derbyt borta mot Rosenfors IK. Gästerna vann också med 3-0.
– Det var jäkligt stabilt, säger HFK-tränaren Krister Borgh. 

Annons:

Derbyt var mållöst i cirka 25 minuter. Sedan gjorde 14-åriga Tyra Simonsson, som fått chansen på topp, 1-0 för gästerna. Ställningen stod sig till nästan en timme hade gått. Julia Ingemarsson gjorde då 2-0 och Maja Carlsson fastställde slutresultatet till 3-0 med 20 minuter kvar. 

– Det var jäkligt stabilt, det var det. Egentligen var det inget snack om saken. Vi släpper kanske en och en halv målchans på hela matchen. Vi skapar väl inte jättefarliga lägen, men det var 70-30 eller 60-40 i bollinnehav. Det var klart rättvist och när vi väl kom igång kändes det bra, säger Krister Borgh. 

Rosenfors tränare Pierre Ringström var inte imponerad över sitt lag insats.

– Vi får inte igång spelet överhuvudtaget. Det var derby och det kan ha sina förklaringar, men det var inte en bra insats från vår sida. Rent spelmässigt är det rättvist att Hultsfred vinner, även om det var mycket ställningskrig. Det är bara att gratulera dem till segern, säger han.

I RIK slet samtliga, men alla kunde bättre. Tyra Simonsson fick extra beröm för sin insats. HFK hade flera spelare födda 2009 och 2010, som alla kom in och gjorde det bra. HÄR finns tabellen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: