Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Rysare väntar på Knektavallen – SVIF eller HFK åker ur serien

Det är HFK eller SVIF som tar kvalplatsen eller åker ur direkt. Lagen möts också i den alldeles sista omgången på Knektavallen. Bilden är ett montage.

Rysare väntar på Knektavallen – SVIF eller HFK åker ur serien

21 omgångar har spelats. Ändå avgörs allt i den allra sista omgången. Antingen blir det Hultsfreds FK eller Södra Vi IF som får en chans att bli kvar i femman genom kval.
– Vi ser det här som en möjlighet, säger HFK-tränaren Anders Larsson.

Annons:

Det har varit upplagt för det en tid. De senaste omgångarnas resultat har gjort att det verkligen blivit så också. Den sista omgången i division 5 bjuder dels på en ren final om seriesegern och dessutom en betydligt mer ångestladdad kamp i bottenskiktet.

Det är just nu Hultsfreds FK som har kvalplatsen och Södra Vi IF som ligger på nedflyttningsplats. HFK har 20 inspelade poäng och SVIF har 18 poäng. Matematiken är därmed enkel.

SVIF måste vinna på Knektavallen för att ta sig till kval, för HFK räcker det med oavgjort. 

– Det är kul att kunna gå ut till en match och veta att det gäller något, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson. 

Att HFK sitter i förarsätet lägger han inga värderingar i. 

– Det gäller att vara mest taggade. Det laget kommer ta hem det här på söndag. 

Vad talar för er?

– Vi ska försöka göra allt vi kan, men vi har respekt för att vi har en motståndare som också kommer göra det. Vi är ödmjuka inför uppgiften och är så väl förberedda vi kan vara.

"Alla trodde vi skulle bli slagpåse"

Anders Larsson, tränare i HFK, ser det som en chans för klubben att rädda ett kontrakt ingen trodde man skulle göra inför säsongen. 

– Vi tappade över 20 spelare och alla trodde att vi skulle bli en slagpåse som förlorade med åtta till tio bollar varje match. Därför ser vi det här som en möjlighet att ta oss till kvalspel för att hålla oss kvar. Det är spännande och mina grabbar är så oerfarna att de inte tänker på vad det innebär. 

Att Hultsfred skulle åka ned i sexan vore ett dråpslag för klubben som i alla tider hållit till på högre nivå.

– Jag är tillsatt för att inte hamna där och det vore naturligtvis tråkigt om vi gör det. Vi har fått erfarenhet nu och 80 procent av vårt lag gör sin första seniorsäsong. Det vore bra att vara kvar i femman och vi ska göra vårt yttersta för det. Vi har satt oss i en chans att lösa det här. 

Ni är i förarsätet och det räcker med en poäng. Hur ser du på det?

– Det går inte att spela för en poäng. Vi ska vinna matchen och om vi inte gör så det får Södra Vi vara jätteduktiga för att slå oss. Vi ska gå dit 100 procent och göra det bästa vi kan. Räcker inte det så är det bara att gratulera. Oavsett vad så ska vi gå av planen rakryggade och ha gett allt vi kan. 

Hoppas på kamp och skrik

Södra Vi var rätt långt in på säsongen närmast uträknat. Så även SVIF ser det här som en chans att ta sig till kval. Laget har befunnit sig på nedflyttningsplats i väldigt många omgångar.

– Det har ingen betydelse. Det är söndagens match och söndagens inställning och prestation som kommer spela stor roll, säger Peter Magnusson.

Hur ser du på HFK som lag?

– Det är ett bollskickligt lag och vi har stor respekt för deras kunnande. Jag hoppas att det blir en rolig match att titta på med mycket kamp och skrik.

Anders Larsson var och såg SVIF:s match mot Ariel förra helgen.

– Det var inte mycket till match, så det går inte att dra några växlar av det. Jag vet att de försöker spela fotboll och det gillar jag. Jag möter hellre ett spelande lag än ett lag som slår långt. Knektavallen är fin, men det kommer bli tufft och grisigt. Jag hoppas att domarna lyckas hålla ihop det.

SVIF saknar Fawaz Baraket som är avstängd samt Ossian Mathiasson som är iväg på 30-årsresa. I HFK är Rigon Thaqi och Simon Tuvesson avstängda. 

– Vi kommer ha lite svagare bänk, men en bra startelva. Vi har med några rutinerade pjäser som kommer balansera den här unga ivern hos de andra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: