Sök
 CHOCKEN I SERIEFINALEN – IFK KROSSADE H/T

IFK Västervik firar rejält efter att ha segrat seriesegern. Arkivbild.

Det var upplagt för segerfirande i Hjorted i eftermiddag – men här kan man snacka om ett party som ställdes in med besked. IFK Västervik vann med förkrossande 6-1 (3-1) och är klart för division fyra.

Seriens två giganter gjorde upp i den absolut sista omgången. H/T hade tre poäng försprång inför drabbningen och hade säkrat seriesegern med ett kryss – men efter 90 minuter var man så oerhört långt ifrån.

IFK Västervik spelade ut hela registret och vann med ofattbara 6-1. Då ska man betänka att H/T endast släppt in 14 mål på de tidigare 21 matcherna i serien.

Christopher Sjöblad gav IFK ledningen efter två minuter, men Ville Grönwall tände hemmalagets hopp efter en kvart. Sista tio på första halvlek blev sedan avgörande. Då gick IFK ifrån till 3-1 och med 4-1 efter en timmes spel var saken klar och förnedringen stannade först vid 6-1.

Klart för division fyra

Sjöblad gjorde ytterligare ett mål medan Stefan Johansson, Anton Vesterberg och Nils Alfonsson satte övriga. Ett mål var ett självmål.

För IFK Västervik väntar nu spel i division fyra nästa säsong. Hjorted/Totebo matas in i ett ovisst kval.