Annons:

Sök
  • Bedrövat i HFK efter ny degradering: ”Fruktansvärt tom”

    Hultsfreds FK tvingas till spel i division sex nästa år.

  • Bedrövat i HFK efter ny degradering: ”Fruktansvärt tom”

    Hultsfreds FK tvingas till spel i division sex nästa år.

Bedrövat i HFK efter ny degradering: ”Fruktansvärt tom”

För andra året i rad trillar Hultsfreds FK:s herrlag ur en serie och tvingas nu börja om i division sex. Tränaren Anders Larsson var bedrövad efter 0-5 i den avgörande matchen mot Södra Vi IF.
– Jag är tom, fruktansvärt tom. Det är jag som är ytterst ansvarig för det här, säger HFK-tränaren.

Annons:

Förra året ramlade Hultsfreds FK ur division fyra. Därefter väntade spelarflykt och HFK tippades inför säsongen i division fem få det tufft. Och visst har det varit tufft. Så tufft att laget idag åkte ur även division fem.

Att förlora en helt avgörande match på hemmaplan med 5-0 är förstås riktigt svagt.

– Jag samlade ihop spelarna efter matchen och pratade med dem. En tabell är fakta och det är det här vi har presterat under säsongen. Vi är under strecket och då är vi inte bättre än så, konstaterar Anders Larsson.

Hur är känslan just nu?

– Jag är tom, fruktansvärt tom. Jag är sådan som individ att jag går till mig själv och frågar mig vad jag hade kunnat göra annorlunda, men jag får inga svar. 

”Går inte förklara bort”

Han var inte imponerad av sitt lags insats i 5-0-torsken.

– Södra vi ville detta mycket mer som lag än vad vi ville det. Jag har tre, fyra spelare som verkligen brinner för det. Det är för många som inte tar till sig det kollektiva som vi bestämmer. Istället gör man andra saker och tappar huvudet. Jag tycker inte att vi har förståelse för vad som krävs. Vi tror att vi är jätteduktiga fotbollsspelare och ska kunna göra det en och en. Det var för många som föll ifrån idag och inte bara idag, det har varit en nedåtgående trend i de sista matcherna.

HFK behövde en poäng för att knipa den negativa kvalplatsen och gick ned på en trebackslinje vid 2-0-underläge med 25 minuter kvar att spela.

– Vi hade några lägen, men det går inte att förklara bort 5-0. Vi räckte helt enkelt inte till. Dessutom var Södra Vi kliniska i sina avslut. Det är bara att gratulera dem och jag tror att de har en bra chans i kvalet.

Första degraderingen

Anders Larsson kan inte komma ihåg när Hultsfreds FK senast var så långt ner som i division sex.

– Jag vet inte, har det ens hänt? frågar han sig.

Att åka ur en serie som tränare var en ny, trist, bekantskap för Mörlundabaserade Larsson.

– Jag har hållit på med det här i 18 år och har aldrig varit med och åkt ur en serie, suckar han.

– Jag är ytterst ansvarig för det här och funderar på vad jag hade kunnat gjort annorlunda. Det är många frågor som snurrar i huvudet nu. Det blir väl en sömnlös natt.

Fåordig om framtiden

Om Anders Larsson blir kvar som HFK-tränare nästa säsong är alldeles för tidigt att säga.

– Just nu vet jag inte vad som händer. Jag ska i alla fall träffa spelartruppen på torsdag när detta lagt sig lite. Jag vill inte bryta efter den här matchen utan vi behöver träffas och analysera lite.

Du säger inte här och nu att du inte tränar laget nästa säsong?

– Vi får prata om det. Jag känner stort ansvar för att det blivit så här. Jag var tillsatt för att vi skulle klara oss kvar i femman, men jag lyckades inte med det. Är jag rätt gubbe för att leda laget? Det är många frågor som hänger i luften.

Det som står helt klart är i alla fall att Hultsfreds FK spelar i division sex nästa säsong.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: