Annons:

Sök

Annons:

Här är kvalgrupperna – så spelar de lokala lagen

Martin Degermans Hjorted/Totebo hamnar i en trelagsgrupp i jakten på division 4. Foto: Stefan Härnström

Här är kvalgrupperna – så spelar de lokala lagen

Hjorted/Totebo föll tungt i seriefinalen mot IFK Västervik. Nu väntar kval till division 4 för laget och likaså för Tjust IF FF. Även Södra Vi IF ska försöka kvala sig kvar i division 5. 

Annons:

Det blir några veckor till med fotboll för flera lokala lag. I den lokala femman var det IFK Västervik som vann seriefinalen mot Hjorted/Totebo inför nästan 1 000 personer på söndagen.

Det innebär att H/T får försöka kvala sig upp i division 4. Även Tjust IF FF ska spela kval om att ta sig upp ett steg i seriesystemet. 

Södra Vi IF vann den avgörande matchen mot Hultsfreds FK och får en chans att behålla sin plats i division 5. SVIF har kommit i samma kvalgrupp som division 6-lagen Frödinge/Brantestads SK samt Fårbo FF. De två lagen spelade 0-0 i helgen.

Nu väntar match på Lundavallen på lördag mellan FBSK och SVIF. De sistnämnda avslutar sedan hemma på Ulfveskog veckan därpå med match mot Fårbo. Vinnaren av kvalgruppen är garanterad en plats i femman kommande säsong.

Oviss motståndare för H/T

För Hjorted/Totebo blir det en fyrlagsgrupp i kampen om en plats i fyran. Laget ställs mot IFK Oskarshamn och IFK Borgholm. De förstnämnda hamnade på negativ kvalplats i division 4 och de sistnämnda blev tvåa i Kalmarfemman. I den här gruppen ska antingen Eksjö eller Solberga in också. Solberga spelar en uppskjuten match i veckan och därefter avgörs det vilka som tar den sista kvalplatsen.

H/T inleder borta mot IFK Oskarshamn den 12 oktober. Därefter väntar match mot IFK Borgholm hemma på Hjortheden den 19 oktober. Gruppen avslutas sedan med matchen mellan IFK Oskarshamn och IFK Borgholm den 26 oktober. Det datumet kommer H/T sannolikt möta Eksjö eller Solberga.

Tjust däremot hamnar i en fyrlagsgrupp. För motståndet står Norrahammar (trea i sin division 5-serie), Örserums IK (tvåa i sin division 5-serie) samt Tenhults IF, som i helgen slog Gullringen med 2-0 men ändå hamnade på negativ kvalplats. Det är tredje året i följd som Tenhult får försöka kvala sig kvar i fyran. Hittills har man klarat det varje gång.

Tjust inleder med bortamatch mot Norrahammar på lördag, har sedan Tenhult hemma en vecka senare och avslutar kvalet med en fin resa till Örserum den 26 oktober. 

Fotnot: Felaktigt stod först att H/T befann sig i en trelagsgrupp. Rätt är nog att antingen Eksjö Fotboll eller Solberga ska in i gruppen. Eksjö har platsen just nu, men Solberga ska spela en uppskjuten match i veckan. Vid seger kan laget passera Eksjö.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: