Annons:

Sök

Annons:

Didrik och Maja belönades med stipendium på VSGF:s avslutning

Didrik Hagberg och Maja Thel, ungdomsspelare i Virserums SGF, tilldelas varsitt stipendium från Moa Anderssons minnesfond. Foto: Privat

Didrik och Maja belönades med stipendium på VSGF:s avslutning

Didrik Hagberg och Maja Thel, två unga fotbollsspelare i Virserums SGF, har uppmuntrats med varsitt stipendium från Moa Anderssons minnesfond. 

Annons:

Virserums SGF hade avslutning för fotbollens ungdomsverksamhet i söndags. Föreningen har 120 aktiva barn och ungdomar fördelade på tio lag och ett gäng i fotbollslek. 

– I år har vi haft några fler mindre lag som inte har spelat i serie utan tränat och varit iväg på cuper. Att vi kan fånga upp de allra minsta ser vi som väldigt roligt, säger  Kajsa Rydén från VSGF:s fotbollssektionen.

Trots regn och rusk var det glada miner bland deltagarna när de spelade turnering med mixade lag i söndags. 

– Vi har kört på det här upplägget i tre år. De som har spelat tremanna och femmanna körde mixade lag på femmannaplanen och de som har spelat sjumanna och niomanna körde mixade lag på sjumannaplanen. Efteråt blev det prisutdelning med pris till alla som har varit aktiva i år plus träningspris till de lag som är i seriespel, säger Kajsa Rydén. 

Likt tidigare fotbollsavslutningar delades stipendium ut till minne av Moa Andersson som gick bort för lite drygt sju år sedan. 

Stipendierna delas ut till de som likt Moa Andersson visat det där extra både på och utanför planen, som ställer upp för laget och sina lagkamrater. 

I år gick stipendierna till Didrik Hagberg och Maja Thel, som uppmuntrades med 1 000 kronor, en tavla med Moas foto och motivering och en glasplakett. 

Fakta

Motivering till årets stipendiater till Moa Anderssons minne:

Didrik Hagberg: "Gör alltid sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar och är en god och trygg lagkamrat. Didrik är lyhörd för alla och visar genom sitt engagemang även stor vilja att utvecklas. Han är en mångsidig och skicklig spelare samt visar ett stort intresse för sin sport."

Maja Thel: "Maja kommer alltid med ett leende på läpparna både på träningar och matcher. Du stöttar dina lagkamrater både på och utanför planen. Maja är nyfiken och uppmärksam och har motivation till att bli en bättre fotbollsspelare."

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: