Sök

Annons:

JUST NU: VIMMERBY IF ÅKER NER I DIVISION FYRA

Trotjänaren Rickard Thuresson blev målskytt i dagens match mot Torstorp, men det räckte inte för VIF som nu åker ur division fyra. Foto: Arkivbild

För bara några år sedan var Vimmerby IF:s herrar ett topplag i division två. Nästa säsong blir det spel i division fyra. Det står klart sedan laget förlorade eftermiddagens ödesmatch borta mot Torstorp med 3-2.

Annons:

Amel Komina, Ludwig Strömbom och Niklas Gunnarsson var alla avstängda, Oskar Bergman har flyttat, Mohammad Shafa Ibbrahim blev sjuk och William Westerholm fick kliva av skadad redan efter sju minuter.

Nej, förutsättningarna var sannerligen inte de bästa för Vimmerby IF i eftermiddagens ödesmatch borta mot Finspångslaget Torstorp i fotbollstrean

Samtidigt fick man tidigt rapporter om stor ledning för bottenkollegan Tenhult. Det innebar att förutsättningarna var väldigt enkla, allt annat än VIF-seger skulle innebära att laget var klart för nedflyttning i division fyra, trots En omgång kvar att spela.

Passivt Vimmerby

Kanske var det nervositet och matchens betydelse som gjorde att det såg håglöst, bekvämt och passivt ut under i stort sett hela matchen. I vilket fall bemästrade hemmalaget Torstorp pressen klart bäst.

Vimmerby fick visserligen en bra start på matchen med 1-0 efter 17 minuter. Målskytt var Joakim Storm, som precis innan målet hade bränt ett friläge.
Torstorp replikerade dock snabbt, och 1-1 nickades in av Josef Gustafsson på hörna.

Tre nickmål

Efter 1-1-målet tog Torstorp över matchen, och Vimmerby hade det svårt i det egna spelet. Torstorp var nära att ta ledningen efter en dryg halvtimme, men mittbacken Jacob Johansson räddade mirakulöst på mållinjen.

2-1 kom istället med ett par minuter kvar av halvleken. Hemmalagets Linus Andersson fick stå helt omarkerad framför Petter Gustavsson i VIF:s mål och kunde enkelt nicka in bollen.

I inledningen av den andra halvleken skapade Vimmerby ett par halvchanser, men sedan följde några otursminuter för VIF. I den 53:e minuten kom Torstorps tredje nickmål från nära håll och fyra minuter senare fick Jacob Johansson sitt andra gula kort och tvingades därmed lämna planen.

Vaknade efter utvisning

Med en man mindre hände dock något med Vimmerby. Laget började löpa, visa vilja och karaktär, och pressade på framåt. Man satte allt på ett kort, satsade framåt, och det var nära att gå hem.

Reduceringen till 3-2 kom efter 61 minuter sedan Rickard Thuresson rullat in en målvaktsretur.

Åtta minuter senare tilldömdes Vimmerby en straff sedan Joakim Storm fällts för tredje gången på kort tid inne i straffområdet, men den missades av Mohammed Jafr.

Två VIF-målvakter på planen

Slutet av matchen förrycktes av många skadeavbrott, och i takt med att hemlöpningarna både blev fler och längre mattades Vimmerby. Man hade svårt att få in folk i boxen och blottade sig även bakåt.

Noterbart är VIF:s Gustav Johansson, vanligtvis målvakt, byttes in sista tio minuterna för att tillföra längd till offensiven.

Men inget hjälpte den här dagen. Det var nära, men räckte inte ända fram.

Ungefär så som det har sett ut hela säsongen för Vimmerby IF.