Annons:

Sök

Annons:

Spelartapp och nyförvärv till FBSK – som laddar om efter degraderingen

Nathalie Helgesson är klar för FBSK. Foto: Ossian Mathiasson

Spelartapp och nyförvärv till FBSK – som laddar om efter degraderingen

Frödinge/Brantestads SK:s sejour i division 2 blev ettårig. Nu laddar klubben om för division 3 och det har hänt en hel del i truppen.
– Truppen känns något jämnare, säger FBSK:s Robin Blomberg.

Annons:

Tidigt tappade FBSK kvintetten Maya Gunnarsson, Alva Andersson, Vera Gunnarsson, Tuva Cederlöf och Alice Andersson till Västerviks Damfotboll.

Dessutom gick skicklige Emma Wessman till Vimmerby IF. Även Julia Frejd, yngre syster till Hanna Frejd, har gått till VIF. Dessutom har Sanna Larsson och Nathalie Nyström lagt skorna på hyllan.

– Nathalie har stora bekymmer med sin rygg tyvärr, säger Robin Blomberg.

Klubben tvingas också räkna bort Hanna Frejd hela kommande säsong på grund av hennes fotskada.

– Hon rehabar nu, men skadan var väldigt omfattande så det kommer ta tid. 

"Komplett spelare"

Men klubben har också fått in en mängd spelare. Från Västerviks Damfotboll ansluter Johanna Albinsson och Mary-Jane Anozie. 

– De var tydliga redan vid förra säsongens slut att de ville komma till oss och har varit med sedan vi drog igång försäsongen. Johanna kan vara både målvakt och utespelare och Mary-Jane är en klassisk forward med storlek. Hon är väldigt stark och duktig i djupled. 

Dessutom har Nathalie Helgesson, senast i Hultsfreds FK, skrivit på.

– Det är en jätteduktig och i stort sett komplett spelare. Hon kommer kunna användas centralt på flera positioner. Hon känner flera av våra spelare sedan tidigare.

Målvakten Pernilla Einarsson, med ett förflutet i Vimmerby IF, gör comeback efter sin graviditet. Även Amanda Sundberg och Michaela Degerman räknar Blomberg in som nyförvärv.

– På papperet är truppen något mindre, men det är inget jag har panik över. Vi hade en stor trupp förra året och jag tycker att truppen känns något jämnare nu. 

Ny assisterande

Efter degraderingen till division 3 kör FBSK på hårt. Laget tränar tre gånger i veckan och första träningsmatchen blir mot Tjust nästa helg. 

– Jag vet hur svårt det är att vinna en serie, men jag ser ändå att vi har goda chanser att vara med i toppen. 

Klart är även att Mikael Johansson, tidigare spelare i Rumskulla GoIF under många år, blir assisterande till Robin Blomberg.

– Det är en jättebra person att få in som har en gedigen fotbollsbakgrund. Han jobbar ständig natt, vilket gör att han alltid kan vara med. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: