Annons:

Sök

Annons:

OAIK bryter kontraktet med omskriven spelare:

Habib Askar, här i IFK Tunas dräkt under en testmatch förra hösten, får inte vara kvar i Oskarshamns AIK. Foto: Ossian Mathiasson

OAIK bryter kontraktet med omskriven spelare: "Inte acceptabelt"

Oskarshamns AIK bryter kontraktet med Habib Askar. Division 1-spelaren tog klivet ner i division 6 för att spela en match med Krokstorps IF. 
– Vi kommer inte fullfölja kontraktet med honom, säger Stefan Johansson, sportchef i OAIK. 

Annons:

Habib Askars framtid i Oskarshamns AIK har varit högst osäker efter att han spelade division 6-matchen mellan Balckstad/Odensvi och Krokstorps IF under falsk identitet. 

Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd bestraffade honom med en åtta månaders lång avstängning från all fotboll för en vecka sedan. 

"Det är inte acceptabelt"

Nu har även hans klubb, Oskarshamns AIK, bestämt sig för att bryta kontraktet med den tekniske mittfältaren.

– Ja, det stämmer. Vi har brutit kontraktet som sträcker sig över kommande säsong och det var ett enigt beslut som fattades i styrelsen, säger OAIK:s sportchef Stefan Johansson. 

Hur ser du på att ni har fattat ett sådant beslut?

– Jag vill inte kommentera det så mycket. Tråkigast är det för spelaren själv som har gjort det och att det blir stora proportioner för hans egen del och även för vår förening. Jag hoppas att han lär sig av misstaget. Det är tråkigt eftersom det är en talangfull spelare. Det är ett regelrätt kontraktsbrott och spelarna är väl medvetna om vad de får göra och inte göra. Vad de än ska göra ska vi godkänna det. Det här har han gjort utan vårt medvetande och vi måste markera. Det är tråkigt för spelaren men det är inte acceptabelt. 

"Tråkigt"

Han är avstängd fram till den 23 maj och hur hans fotbollsframtid ser ut är osäker. 

– Tråkigt för spelaren och tråkigt för vår förening. Vi får se vad det får för konsekvenser för honom med att spela i andra klubbar. Unga människor gör misstag i sitt liv och förhoppningsvis så lär man sig någonting av det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: