Annons:

Sök

Annons:

Lockström tillbaka i moderklubben som andas positivism efter tungt 2020

Målvakten Viktor Lockström är tillbaka i moderklubben IF Hebe och vaktar målet i helgens premiär. Foto: Ossian Mathiasson

Lockström tillbaka i moderklubben som andas positivism efter tungt 2020

Viktor Lockström har återvänt hem till moderklubben IF Hebe. Laget hoppas på ett bättre 2021 med tanke på fjolårssäsongens skrala poängutdelning. 
– Det ska bli jävligt kul att komma tillbaka och spela på Silvervallen igen, säger hemvändaren Viktor Lockström. 

Annons:

Det var inte särskilt mycket som gick IF Hebes väg under förra säsongen med endast två poäng på åtta matcher i division 6.

Tränaren Janne Johansson har en betydligt bättre känsla inför årets säsong som inleds med hemmamatch mot Krokstorps IF på lördag. 

– Jag tycker att det känns bättre än vad det har gjort tidigare säsonger. Många spelare har vuxit till sig och vi spelar ganska mycket fotboll så det har hänt ganska mycket sedan i höstas. Vi har kommit en bra bit på vägen med hur vi tar oss framåt och hur vi försvarar oss. Vi vet också om att vi har ett ungt gäng så jag har inte gått in stenhårt taktiskt utan vi har fokuserat på att bygga gruppen och få spelarna att slita och jobba tillsammans, säger Janne Johansson, huvudtränare i Hebe. 

"Det bästa laget på länge"

Han är säker på sin sak med att det blir tre poäng i helgens premiär hemma mot Silvervallen. 

– Jag tror inte på mycket annat än tre poäng på lördag. Vi måste gå in med den inställningen. Vi har ett bra lag, det bästa laget på länge. Det har sett bra ut i u-lagsmatcherna och vi får se om vi är förberedda. Vi ska gå ut i ett högt tempo och se om de orkar med oss, säger Janne Johansson. 

Ett av Hebes nyförvärv till årets säsong är hemvändaren Viktor Lockström, målvakten som är tillbaka i IF Hebe efter att ha spelat med Hultsfreds FK i två säsonger. Han vaktar målet i helgens premiär. 

– Det ska bli jävligt kul att komma tillbaka och spela på Silvervallen igen. Vi ska göra allt som står i vår makt för att ta tre poäng i varje match. Vi har sagt att vi ska kämpa för varje poäng och ta det som det kommer. Vi har ett rätt så ungt lag så jag har blivit bland de äldsta i laget. Många av unga spelarna är duktiga och har mycket boll i sig. Vi har tränat på bra i vinter och sprungit mycket. Vad gäller konditionen ska vi ligga snäppet före de andra lagen, säger Viktor Lockström. 

"Bra chans i sexan"

Viktor Lockström spelade inte så mycket fotboll i HFK under 2020 men ett samtal med Janne Johansson i Hebe fick honom att tänka om. 

– Jag tänkte inte spela någon fotboll i år förrän Janne (Johansson) ringde och frågade om jag kunde tänka mig att vara med i år och jag sa absolut. Jag ligger ute och jobbar i veckor så det kommer mest bli matcher för min del, säger Lockström. 

Vad tänker du kring er målsättning?

– Jag var med i en b-lagsmatch mot Södra Vi för ett tag sedan och det såg helt okej ut. Jag tror att vi har bra chans i sexan och jag hoppas att vi kommer på övre halvan av mitten. 

"Matcherna man vill spela"

Hebe kan även räkna in flera nya spelare. Robin Söderholm har flyttat hem permanent och blir en viktig förstärkning på mittfältet. Mattias Sandelius, bosatt i Stockholm, är hemma över sommaren och kan spela matcher för Hebe via en dubbellicens med Bromstens IK.  

– Det ska bli kul att spela med de som man spelade med tidigare. Jag ser verkligen fram emot det. Robin kommer spela för Hebe hela säsongen och blir en frontfigur i laget, säger Lockström.

Att serien äntligen ska dra igång är något som Viktor Lockström har väntat på. 

– Jäkligt kul. Det är det här vi har tränat för hela vintern. Tråkigt att säsongen har blivit uppskjuten men nu ska vi komma igång. Det är matcherna man vill spela.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: