Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tobos gest mot sina äldsta – låter 90-åringar spela gratis

Tobo Golfklubb kommer premiera sina 90-åringar.

Tobos gest mot sina äldsta – låter 90-åringar spela gratis

Tobo Golklubb har flera pigga seniorer som lirar på golfbanan. Nu kommer man låta sina 90-åringar spela gratis från och med nästa år. Men det finns ett villkor.

Annons:

Från och med golfsäsongen 2025 kommer medlemmar på Tobo Golfklubb, som är minst 90 år gamla, spela gratis på banan.

– Vi fick en önskan att premiera våra pigga 90-åringar i klubben, och nu har styrelsen beslutat att de ska få fri spelrätt, det vill säga medlemsavgift i klubben, resten av livet, säger klubbens ordförande Micael Glennfalk i ett pressmeddelande.

Ett villkor finns och det är att veteranerna varit medlemmar i klubben i minst 20 år. 

– Det är ingen risk med de 90-åringar klubben har i dag. Vi har flera stycken som regelbundet spelar varje vecka. Jodå, de åker golfbil men det blir ändå en hel del promenader till och från bollen på banan. Flera tävlar också i veterangolfen, där de deltar med sin erfarenhet och goda humör. Vi ville visa dem att vi uppskattar att de fortfarande spelar golf i vår klubb, säger Glennfalk. 

Att gränsen sätts vid 90 år och exempelvis inte 80 år har sina förklaringar.

– Det har att göra med att 80-åringarna fortfarande är pigga, flera går runt banan utan problem och för dem är golfen fortfarande ett sätt att motionera och träffa kompisar. En del började också med golfen sent, kanske som nyblivna pensionärer i 65-årsåldern. Vår ekonomi kanske skulle åderlåtas för hårt om vi ned lägre. Vi har väldigt många veteraner i klubben, men de har bland annat detta att se fram emot nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: