Annons:

Sök

Annons:

Blytung förlust i toppmötet – nu blir det svårare att vinna serien

Hultsfreds HF åkte på en blytung förlust i toppmötet mot Eksjö. Trots att man hämtade upp ett underläge till ledning med ett mål blev det förlust med tre bollar. Foto: Stefan Härnström

Blytung förlust i toppmötet – nu blir det svårare att vinna serien

Hultsfreds HF förlorade toppmötet hemma mot Eksjö BK med 32–35. Därmed tappade HHF initiativet i kampen om seriesegern trots att man fortfarande är i serieledning. 
– Helt plötsligt blir allting mycket svårare, säger tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Hultsfred hamnade i ett underläge med några bollar i mitten av första halvlek och låg bara under med ett mål i halvtid, 16–17. Gästande Eksjö fick en bra start på andra akten och skaffade sig en fyramålsledning, 18–22, efter 37 minuter innan HHF steppade upp och kom tillbaka målmässigt. 

"Inte tillräckligt skärpta"

Med sju och en halv minut kvar att spela kvitterade HHF till 29–29 och tog ledningen med 30–29 kort därpå. I denna sekvens av matchen, det vill säga inom loppet av tre minuter, drog Eksjö på sig tre utvisningar där HHF gjorde mål men också brände chanser. 

Eksjö kvitterade, tog ledningen, drog ifrån och vann med tre måls differens, 35–32. 

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi spelar riktigt bra anfallsspel men slarvar bort vinsten i slutet av matchen. Vi leder med 30–20, är två man mer på banan och bränner två bra lägen. Det är där vi förlorar matchen efter att ha jagat ikapp matchen igenom. Vi gör en bra match men det räckte inte hela vägen. Vi var inte tillräckligt skärpta när det skulle avgöras i slutet av matchen, säger Andreas Sundqvist. 

Det var en bitter förlust som HHF åkte på i Hagadal. 

– Vi ger oss inte oavsett vad det står på tavlan. Vi kämpar, visar moral och kommer ikapp flera gånger om så det är surt att förlora på egna misstag. Jag och spelarna känner en stor besvikelse och det är alltid så efter en förlust. Jag tycker att vi ska ta med oss det vi gör bra. Vi spelar bra anfallsspel och kommer till lägen. Vi har juniorer som tar för sig och styr upp spelet och då tänker jag på Gustav Föghner och Axel Andersson Landholm som tar stor plats när Robin (Löfstedt) är borta. 

Tappar initiativet i toppstriden

Trots att HHF alltjämt är i serietopp har de tappat initiativet i kampen om seriesegern. HHF står på samma antal poäng som tvåan HF Fräs och ligger två poäng före Eksjö. Faktum är att Fräs har två matcher färre spelade än HHF och Eksjö tre. 

– Vår målsättning är att gå upp i division 2 och helt plötsligt blir allting mycket svårare och tuffare. Det hade varit bra med en vinst i dag. Nästa helg är det bortamatch mot Västervik och jag ser det som den tuffaste matchen. 

Klart bäst i HHF var Adrian Söderpalm med 15 mål.

– Han var helt outstanding och spelade i princip hela matchen bortsett från de tio första minuterna. Han tar stor plats och mycket ansvar ute på planen. 

Fakta

Målskyttar i HHF: Adrian Söderpalm 15, Elias Andersson Landholm 4, Joel Ahnstedt 3, Christoffer Sundqvist 2, Axel Andersson Landholm 2, Gustav Föghner 2, Gustaf Örnros 2, William Östergren och Tobias Stridh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: