Annons:

Sök

Annons:

Västervik vann stort i derbyt mot HHF:

Västerviks HF vann klart mot Hultsfreds HF på lördagen. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Västervik vann stort i derbyt mot HHF: "Ett styrkebesked"

Det blev storseger för Västerviks HF hemma mot Hultsfreds HF. Västervik vann derbyt i handbollstrean med 31-22 (13-9).
– Ett styrkebesked av oss, säger VHF:s tränare Alexander Meijer.

Annons:

Matchen var jämn inledningsvis och lagen bytte mål med varandra. Efter drygt 21 minuter ledde gästande Hultsfreds HF med 9-7 – men därefter hände något med hemmalagets försvarsspel. 

Västervik lät inte Hultsfred göra ett enda mål till på hela första halvlek, samtidigt som själva satte dit sex bollar. Det gjorde att Västervik hade 13-9 med sig till paus.

– Under de första 20 minuterna byter vi mål med varandra och spelmässigt var det väldigt jämnt. Efter det får vi till försvarsspelet och får flera målvaktsräddningar. Det gör att vi kan kontra på dem och ha fyra upp i halvtid, säger Västerviks tränare Alexander Meijer.

Nyckelmoment i matchen

Även för Hultsfreds HF blev just det ett nyckelmoment i matchen.

– Jag upplever det som att vi bränner alldeles för mycket. Vi kommer till bra lägen, men deras målvakt räddar och vi skjuter för dåliga skott. Det blir tungt förstås. Vi är på gång innan, men så tar det totalt stopp, säger tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfred ville förstås stoppa blödningen i början på andra halvlek. Istället blev det ännu värre. På knappt åtta minuter gjorde Västervik 7-1 och ledde med 20-10.

– Vi gör mycket förändringar i paus. Vi byter förssvarsspel och anfallsspel och byter målvakt. Vi väljer att köra sju mot sex första tio i andra halvlek och kommer till bra länge, men lyckas inte sätta våra lägen då heller. Då blir det ännu tyngre förstås.

Alexander Meijer var förstås betydligt mer nöjd med just den sekvensen av matchen.

– Under de första sju, åtta minuterna i andra halvlek gör vi en jätteinsats i försvarsspelet. De kom ingenstans och vi hade ledningen med tio bollar, säger Alexander Meijer.

"Svårt att se ljuset"

Det var en klar ledning som Västervik aldrig tappade. Till slut blev det 31-22 till hemmalaget i derbyt.

– Det var skönt med revansch på Hultsfred. Även om vi ledde stort är vi väldigt unga och inte vana med att bevaka en ledning. Men vi trummar på bra och spelar vårt spel. Vi slutar aldrig att springa eller kontra, så det var skönt det. Det var verkligen ett styrkebesked av oss. Vi har varit jäkligt bra efter nyår.

För Hultsfred var det förstås en blytung förlust. Nu får nog laget ge upp hoppet om en absolut topplats. 

– Jag tror att inställningen inte finns där i dag riktigt. När man får en sådan start på andra halvlek blir det extra svårt att se ljuset. Då spelar det ingen roll hur mycket man än skriker och försöker. Men vi kommer inte lägga oss ned efter det här, utan så länge chansen finns ska vi köra på.

Målvakten Noel Johansson Lindgren fick beröm i Västervik tillsammans med Robert Vujaklija, men Meijer poängterade att det rörde sig om en laginsats. I HHF berömdes Joel Wiger Albertsson.

– Han slutade aldrig kämpa, det får man ge honom.

Fakta

Målskyttar:

Västerviks HF: Oliver Meijer 7, Axel Adolfsson 6, Paul Bamberg 5, Elias Hallberg 4, Lucas Meijer 3, Robert Vujaklija 3, Joel Cederlöf 2, Eric Billberg 1. 

Hultsfreds HF: Gustav Örnros 7, Joel Wiger Albertsson 4, Christoffer Sundqvist 3, Adrian Söderpalm 3, Robin Löfstedt 2, Elias Andersson Landholm 2, Gustav Föghner 1. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: