Annons:

Sök
Tio mål av Axel när Hultsfred sprang ifrån i andra

Hultsfred Handboll gjorde en stark andra halvlek mot Vadstena och vann med 28-21. Arkivbild. Foto: Stefan Härnström

Tio mål av Axel när Hultsfred sprang ifrån i andra

Hultsfreds HF har fått en fin start på säsongen. Idag kom andra raka segern då Vadstena besegrades med 28-21 (11-10). Axel Andersson Landholm blev matchvinnare med tio mål.

Annons:

Lagen följdes åt i första halvlek som var jämn spelmässigt. Vadstena ledde med 9-7, men HHF kom tillbaka och var i ledning i paus, 11-10. I andra kom hemmalagets ryck direkt. HHF gick fram till 19-13 under halvlekens åtta första minuter och matchen kändes avgjord.

Vadstena skapade lite nerv i matchen och var som minst tre bollar ifrån, men sista fem sprang Hultsfred ifrån igen och vann med 28-21.

– Det var en väldigt bra andra halvlek, framförallt början på andra. I första var det lite svajigare anfallsmässigt, men överlag helt okej och väldigt bra målvaktsspel. Jag tycker att det är laget som avgör, vi spelar väldigt bra ihop och när vi får till det ser det bra ut många stunder. Det är lite mycket toppar och dalar, men en bra laginsats, säger tränaren Andreas Sundqvist.

"Spelarna tänker handboll"

Axel Andersson Landholm klev fram med tio fullträffar och plussas tillsammans med målvakten Felix Andersson.

– Axel var het, men hela laget bidrar på något sätt, även om det inte syns i matchprotokollet. Alla spelare i laget behövs i år.

Vad är du mest nöjd med?

– I paus är det spelarna själva som kommer fram till ett sätt som sedan fungerar. Det är tacksamt att de själva tänker handboll och det känns tryggt att ge dem ansvar. Det är det som sticker ut idag.

Målskyttar i Hultsfred: Axel Andersson Landholm 10, Oskar Andersson 5, Christoffer Sundqvist 4, Erik Örnros 3, Erik Hoffmann 2, Tobias Stridh 2, Gustav Föghner 1, Oliver Pihl 1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: