Annons:

Sök

Annons:

HHF:S DEGRADERING ETT FAKTUM – FÖLL IGEN

Hultsfreds HF får börja om i division tre nästa säsong. Foto: Stefan Härnström

HHF:S DEGRADERING ETT FAKTUM – FÖLL IGEN

I praktiken har det varit klart under lång tid. I teorin blev det klart idag. Hultsfred Handboll är tillbaka i division tre nästa säsong.

Annons:

Hultsfred har – minst sagt – inte räckt till under säsongen och åkte på den 17:e raka förlusten idag. Tabelltvåan Guifpojkarna vann med 30-24 i Hagadal efter 20-14 i paus.

– Jag tycker att vi gör en bra match, det är lite slarvigt i försvaret och hemspringet i första. I andra gör vi det väldigt bra. Vi får stopp på deras anfallsspel och är lite mer konsekventa och väljer rätt lägen. Vi har inte så bråttom och litar på vårt sätt att spela. Framförallt är det bakåt som det är väldigt mycket bättre, säger Andreas Sundqvist.

"Var alldeles för enkel"

Sundqvist tycker att laget saknat tillräcklig rutin.

– Jag tror det handlar väldigt mycket erfarenhet. Det är stor skillnad mellan tvåan och trean och det saknas lite fysik. De vi möter är större, tyngre och snabbare. Division tre var alldeles för enkel förra året, men det är en bra erfarenhet.

Hur påverkas laget av degraderingen?

– Målet var att stanna kvar och det här är inget vi vill såklart. Vi vet inte vad vi har för lag nästa år, men jag tror det kan vara både bra och dåligt.

Hur ser din framtid ut?

– Vi har inte börjat prata om det än. Jag får ta ett beslut när frågan kommer.

Han gjorde tio mål

Fem matcher återstår för avsågade HHF.

– Inför förra matchen så satte vi ett nytt mål om att försöka ta en poäng. Vi ska försöka ha så roligt som det går och kommer försöka vinna.

Axel Andersson Landholm stack verkligen ut i hemmalaget idag och gjorde tio mål. Rasmus Hesselgård gjorde fyra, Christoffer Sundqvist tre, Gustav Föghner två, Erik Hoffmann två, Gustaf Örnros två och Oliver Pihl ett.

Rasmus Hesselgård på linjen plussas tillsammans med målvakten Felix Andersson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: