Annons:

Sök

Annons:

Förening blir del av riksomfattande firande –

Karin Holmquist, Emmelie Nordh och Anton Engqvist är ansvariga för handbollsdagen i Hagadal. Foto: Privat

Förening blir del av riksomfattande firande – "Vill lyfta sporten"

På lördag är det Handbollens dag. Ett event Hultsfreds Handbollsförening naturligtvis vill uppmärksamma med ett fullmatat program i Hagadal.

Annons:

Den här veckan pågår något som heter ”Handboll nu”, Svensk handbolls gemensamma stora satsning för att lyfta handbollen i hela Sverige.

– Vi vill vara med och lyfta sporten. I Hultsfred har vi valt att fokusera på Handbollens dag, som firas den 21 september, säger Karin Holmquist, ledare för F11-12 och ansvarig för handbollsdagen tillsammans med Emmelie Nordh och Anton Engqvist.

Ta bort pressen på prestation

Under dagen finns chans att se hur hårt man kan kasta en handboll, skjuta straff på föreningens målvakter och testa på Hand the Ball, som är ett predagogiskt rörelsekoncept inom handbollen.

– Med den gröna bollen i centrum fokuseras på inkludering, kommunikation och försöka ta bort pressen på prestation och resultat. Det riktar sig också mot skolor som ska uppmuntra och främja rörelseaktivitet för barn och unga och förebygga psykisk ohälsa, berättar Karin Holmquist.

”Vill tydliggöra vad vi gör”

Det blir även loppis med kläder, skor och handbollsutrustning och chans finns att se en beachhandbollsmatch, en sport som blivit mer populär de senaste åren.

– Under dagen finns tränare, funktionärer, spelare och styrelsen på plats i syfte att visa upp föreningen och tydliggöra vad vi gör.

Den här dagen hoppas HHF ska öka intresset för handboll och ge både nya spelare och medlemmar.

– Säsongen inleds nästa vecka, under lördagen finns också chans att få information om man är intresserad av att bli funktionär.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: