Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter degraderingen – nu är det Anton som leder HHF:

Anton Engqvist leder Hultsfreds HF den här säsongen. Foto: Bejto Demiri

Efter degraderingen – nu är det Anton som leder HHF: "Kul utmaning"

27-årige Anton Engqvist blev en hjälpande hand till Andreas Sundqvist förra säsongen. Nu är det han som ska leda HHF i omställningsprojektet.
– Jag kände att det var en kul utmaning som jag ville testa, säger han.

Annons:

2023 blev ett resultatmässigt oerhört jobbigt år för Hultsfreds HF i division 2. Laget fick inte med sig poäng, men stämningen i gruppen lyckades ändå vara på en bra nivå. 

Andreas Sundqvist, som bor och studerar i Växjö, har kastat in handduken och i stället har 27-årige Anton Engqvist blivit ny tränare. 

– Andreas kunde inte få ihop det riktigt. Han pendlade hela förra säsongen och gjorde det väldigt bra, men det går inte i längden. Då frågade de mig helt enkelt. Jag kände att det kunde vara en kul utmaning. Jag gick bredvid Andreas hela förra året och ville testa den här utmaningen, säger Anton Engvist.

Hans egen handbollskarriär avslutades under juniortiden.

– När övergången kom och man skulle spela seniorhandboll så höll jag inte nivån för det. Det gjorde att jag var iväg från handbollen en sväng, men förra säsongen var jag som sagt med och hjälpte till. Det är inget jag har ångrat. HHF är en fantastisk förening och det är väldigt familjärt. Alla känner alla och alla hjälper alla. 

Tappat skickliga spelare

Anton Engqvist säger att han formats mycket av Andreas Sundqvist som ledare. 

– Båda trycker mycket på ett starkt kollektiv och först och främst kommer en stark kemi i truppen. Vi vill att man ska våga ta plats som spelare och vi har många unga, nya killar. Då är det viktigt att de vågar komma in i truppen och känner sig välkomna. Det är grundstenen. Under matcherna är det ingen större skillnad, utan det handlar om att bygga ett starkt kollektiv, där vi står bakom varandra hela tiden. 

Vid sin sida kommer han ha Noah Sandelius som lagledare och rutinerade målvakten Patrik Pihl. 

– Det är vi tre som bildar ledarstab och det känns bra. 

Sedan förra säsongen har Hultsfreds HF tappat två skickliga spelare i form av målskytten Axel Andersson Landholm och målvakten Tim Johansson. Båda har gått till Eksjö i division 2.

– De var två utropstecken förra året och vi förstod rätt snabbt att det skulle finnas intresse för dem. Vi känner inte att vi vill stå i vägen för deras utveckling.

Tills i år har många ungdomar lyfts upp från P16-laget. 

– Det är väldigt duktiga killar som är träningsflitiga. De blir bättre och utvecklas hela tiden samtidigt som de äldre vägleder dem rätt. Vi bygger något långsiktigt nu. 

Befinner sig i en ombyggnadsfas

Anton Engqvist säger att HHF befinner sig i en ombyggnadsfas. 

– Vi har åkt ned till trean och nu handlar det om att bygga något kring de egna leden. Under den här ombyggnadsfasen är målet den här säsongen att vara ett stabilt mittenlag. Det handlar inte om att studsa tillbaka direkt, utan det är ett jobb på sikt. Det vet spelarna om och vi är beredda på att det är en resa. Mycket kommer grunda sig i kollektivet. Det kommer vara en laginsats, där alla får kliva fram. 

Hur ser du på serien?

– Det är lite annorlunda från senast vi var i trean. Då var det tre olika serier men nu är det två. Det här är ett bättre format med fler matcher och det kommer inte bli lika långt uppehåll kring jul. Det är mycket östgötskt motstånd och inte jättelånga resor. Jag tror att det kan bli en kul serie. Nivån känns lite vassare än senast vi var i trean. 

I premiären väntar Nyköping, som också åkte ur tvåan förra säsongen. 

– De hade också en väldigt ung trupp förra säsongen, men nu har de plockat in några lite äldre spelare. De ser rätt så starka ut och kommer nog vara ett lag att räkna med i den här serien. Vi får åka upp och kämpa 100 procent, så kan vi nog lösa ett bra resultat. Alla är förberedda på att vi kommer få jobba hårt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: