Sök

Hultsfred hade stora problem med superjumbon – tappade viktig pinne

Oliver Carlford och hans kamrater i Hultsfred skulle ha med sig två poäng hem från Kalmar. Det blev bara en pinne, Foto: Ossian Mathiasson

Kalmar HK hade tio raka förluster. Hultsfred lyckades inte förlänga sviten och tappade en viktig poäng när man bara fick 29–29 mot superjumbon.

Hultsfred åkte till Kalmar med en svag formkurva då laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Senast blev det en blytung uddamålsförlust (23–24) hemma mot IK Lågan och de svaga resultaten har påverkat stämningen i truppen.

Ledning i halvtid

På lördagskvällen fortsatte problem.

HHF fick det otroligt kämpigt mot den särklassiga jumbon Kalmar HK, som hade tio raka förluster och svag målskillnad inför mötet. Faktum är att de inte har varit i närheten av några poäng i merparten av matcherna och förra helgen föll de med 12–34 mot Trelleborg.

Hultsfred fick också en miserabel start på dagens match och låg under med 0–3 efter några minuter.

De repade mod, gick ikapp till 3–3 och hade i paus en tremålsledning (15–12).

Straffmål i slutsekunderna

Kalmar stretade emot förtjänstfullt och när det återstod 15 minuter av matchen ledde HHF med endast 21–19 och begärde då timeout.

Avslutningen blev en svettig historia. HHF tappade till 27–27 och under den sista minuten tog Kalmar ledningen när de satte 29–28 på straff.

Fyra sekunder från slutet satte Ivan Pilipovic 29–29 från straffpunkten och såg till att HHF undvek ett praktfiasko.

Fakta

Målen, HHF: Robin Löfstedt 7, Albin Nilsson 5, Ivan Pilipovic 5, Andreas Thorngren 4, Sasa Omcren 3, Gustaf Örnros, Lukas Örnros, Christoffer Karlsson, Christoffer Sundqvist och Tobias Stridh.