Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tränarbrist – då kliver spelaren in:

Alexander Idemark får dubbla roller i Virserums SGF i år: spelare och tränare. Foto: Stefan Härnström

Tränarbrist – då kliver spelaren in: "Tar på mig ansvaret"

Alexander Idemark får dubbla roller i Virserums SGF kommande säsong. Han är fortfarande en spelare i A-laget – och nu även tränare för division 4-laget. 

Annons:

Fjolårets huvudtränare Pierre Ringström har lämnat för tränarjobbet hos rivalen IBK Svala. Virserums SGF:s jakt på en ny huvudtränare har varit besvärlig. 

– Pierre valde att lämna oss i april-maj och vi har letat tränare. Det har varit tufft och vi har inte riktigt de kontakterna för att hitta en tränare, säger Alexander Idemark. 

Alexander Idemark väljer att kliva in i rollen som spelande tränare. Knäskadade spelaren Hampus Jonsson kommer finnas med på bänken i samband med matcherna. 

– Jag tar på mig ansvaret och kommer initialt vara spelande tränare. Både jag och laget känner att det är en bra lösning, i alla fall just nu. Jag håller i träningarna och Hampus kommer hoppa in på matcherna och sköta taktiken i båset, säger Alexander Idemark. 

Inga derbyn mot Svala

Virserum är kvar i den nordöstra division 4-serien och får klara sig utan de heta derbymatcherna mot IBK Svala. Mörlundalaget placeras nämligen i den sydöstra division 4-serien. 

– Det är såklart jättetråkigt. Inramningen i de två matcherna gör att man blir lite extra taggad och man ser fram emot matcherna flera veckor i förväg. Hur man än gör blir det fullsatt och det är också en stark inkomstkälla för oss. Vi vann båda matcherna mot Svala i fjol och det är alltid kul att vinna mot dem. 

För tredje säsongen i rad kommer Virserums SGF till spel med ett seniorlag i innebandy. 

– Vi börjar bli lite mer varma i kläderna nu. 

Efter en debutsäsong med noll inspelade poäng spelade Virserum ihop tolv poäng (fyra vinster) i fjol. 

– Jag tycker att hela laget, redan från första träningen förra året, ville framåt och det visade sig på planen. Vi tog fyra vinster och det var ett steg i rätt riktning med tanke på att det inte blev någon seger första säsongen. Vi ville hela tiden utvecklas och det vill vi fortsätta göra. Vi har samma stomme som vi hade när vi började för tre säsonger sedan. 

"Hoppas att vi blir ett mittenlag"

Virserum hoppas kunna ta ytterligare ett steg denna säsong.

– Vi vann fyra matcher förra året och jag hoppas att vi blir ett mittengäng i år. Jag har försökt scouta de andra lagen i serien och sett att många lag har tappat viktiga spelare. Ett mittenlag borde vara rimligt för oss. Går det riktigt bra höjer vi målen efter det. 

Vad har hänt i truppen?

– Vi har några få spelare som har slutat och vi har fått in ett par spelare som var med första säsongen och som vill testa på det igen. Vi är annars en stomme på 12–13 spelare som har varit med alla år och som kör på. På pappret är vi väl just nu runt 25 spelare plus två målvakter och det känner vi oss trygga med. Vi har några spelare som inte kan träna jämt men som ställer upp om det är tufft någon match.

Virserum premiärspelar hemma mot HM IS B på lördag eftermiddag. 

– Vi vet att de inte vann någon match förra säsongen. Vi kommer från en okej träningsmatch och det är klart att det var ringrostigt. Vi ser fram emot premiären och målet är att vi ska vinna direkt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: