Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
LOKAL TRÄNARE HOPPAR AV SITT UPPDRAG – INNAN PREMIÄREN

Thomas Lennartsson, till vänster, hoppar av tränaruppdraget i IBK Svala. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto/Pressbild

LOKAL TRÄNARE HOPPAR AV SITT UPPDRAG – INNAN PREMIÄREN

I helgen spelar IBK Svala premiär. Nu kan vi avslöja att meriterade tränaren Thomas Lennartsson hoppar av sitt uppdrag.
– Jag trodde inte alls att det skulle bli så här, säger han. 

Annons:

I somras var förstås Mörlundaklubben mycket nöjt med att kunna presentera meriterade Thomas Lennartsson ihop med Pierre Ringström som tränare för Svalas herrlag.

Men nu kan vår tidning berätta att Thomas Lennartsson hoppat av tränaruppdraget. Om bara ett par dagar spelar Svala premiär.

– Det har inte gått att bedriva vettiga träningar. Jag vill att det ska vara vettigt om jag ska lägga den tiden på det, annars finns det annat för mig att göra, säger han. 

Det har varit allt från mellan fem och tio spelare på träningarna. 

– Det är inte hållbart och jag trodde inte alls att det skulle bli så. Jag såg möjligheten till att göra något bra och något liknande jag gjorde i Sandbäckshult. Utvecklingen där var rolig att se och därför tog jag det här uppdraget. 

"Blev bedrövade"

Thomas Lennartsson avslöjade sitt beslut tidigare i veckan.

– Många blev bedrövade. De var ju jätteglada att jag tackade ja till det här, men jag kan inte offra mig för fem, sex man som tränar. Jag har faktiskt inte varit i närheten av det här under mina 35 år som tränare. Jag vet ju att en del har spelat fotboll, men de kunde ju i alla fall ha tränat någon dag i veckan. 

Han har förberett övningar och sedan fått tänka om helt när det är dags för träning.

– Jag ville gärna slutföra det här, men det gick inte. Det har inte alls varit roligt. Jag har sagt till Simon (Rydén) att jag gärna ställer upp om de behöver hjälp med matcher eller så, men det blir inte på samma sätt. Det har inte varit roligt och jag tycker synd om grabbarna som varit där. 

Ringström blir kvar

Pierre Ringström ska dock bli kvar. Han har precis anslutit efter att ha avslutat fotbollssäsongen med Rosenfors IK, där han också är tränare. Simon Rydén, ordförande i IBK Svala, säger att man ska komma till spel under säsongen.

– Det här är ju spelartruppens egna fel som inte visat sig. Det är lite sorgligt, men vi får göra det bästa av situationen. Vi har en trupp på 15 utespelare men på grund av fotbollen och utlandsresor så har man inte kommit igång och tränat ordentligt, säger han. 

Nu kommer Simon Rydén stötta upp Pierre Ringström i ett inledande skede.

– Thomas ville göra det här ordentligt och vår ambition var också att utvecklas, men det gör sig inte själv. Man behöver ragga folk och vi har det inte lätt geografiskt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: