Sök

ANDRA RAKA SEGERN FÖR VH – VANN KLART MOT HANHALS

Anton Carlsson öppnade målskyttet när VH tog tre nya poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey har fått en smakstart på säsongen. Ikväll blev det seger hemma mot Hanhals IF med klara 4–0 (2–0, 1–0, 1–0).
Spelmässigt var laget från norra Halland inte alls med utan kom billigt undan.
VH var närmare både 5–0 och 6–0 än vad Hanhals var en reducering

Sammantaget gjorde VH en bra match och har nu 7–0 i målskillnad på de två inledande matcherna.

Vimmerby klev på från första nedsläpp och tryckte tillbaka Hanhals. VH hade många långa anfall men var lite för dåliga på att gå på mål, med både puck och för att skymma målvakten.

VH hade 15 skott på mål varav två gick in. I sig snygga mål. 1–0 kom när Anton Carlsson drog på ett slagskott från vänsterkanten. Pucken tog på en motståndare och pucken gick rakt upp i taket bakom Scott Hector. Ett mål som hade hängt i luften efter de 9.16 minuter som spelats.

2–0 kom planenligt. Det var i powerplay som Christian Lindberg klev in i mitten framför blå och drog på en isare som smet in mellan alla ben framför Hector.

VH kunde ha gjort ett par mål till om man offrat sig lite mer för att skymma keepern.

Hanhals å sin sida skapade i princip ingenting. Det var några centrala långpassningar som VH lätt plockade upp och bort på egen blå.

Skötte sig bra

Gästerna flyttade fram spelet lite mer i andra, å andra sidan backade VH för mycket i mittzonen istället för att kliva på, som man gjorde i första. Hanhals fick till några halvchanser men som Robin Christoffersson säkert tog hand om i VH-kassen.

De riktigt vassa lägena skapade VH. 3–0 hängde i luften på ett två mot ett-läge där Philip Elgestål prickade stolproten efter sex minuter. Men 3–0 kom efter 15 minuter när Hugo Jidenius stod bakom förlängda mållinjen och spelade fram till Lucas Jidenius som satte pucken i bortre krysset.

I tredje perioden radade VH upp målchanser men var alldeles för ofokuserade i avsluten och spelet framför mål.

4–0 kom efter knappt fem minuter när Todd Winder drog på ett skott i powerplay och som Ludvig Vännström stod och styrde in vid bortre stolpen. I slutet av perioden radade VH upp chans på chans men utan att få in pucken.

Spelmässigt skötte sig hela laget mycket bra. På fredag spelar VH igen då borta mot Mörrum. Möjligtvis en lite tuffare uppgift än Hanhals.