Sök

VH KVITTERADE SENT – FÖLL PÅ STRAFFAR

Philip Elgestål gjorde 1-0 för Vimmerby. Foto: Arkivbild

Det svängde ordentligt om matchen mellan Mörrum och Vimmerby på fredagskvällen. En sen kvittering till 5-5 ordnade en poäng åt VH – men Mörrum vann på straffar.

Smakstart kan man verkligen kalla det Vimmerby fick i Blekinge på fredagskvällen. Knappt fyra minuter var spelat när Philip Elgestål gav gästerna ledningen med 1-0.

Drygt fyra minuter senare åkte Mörrum på en tvåminutersutvisning. Då hade Vimmerby, kort efter sitt ledningsmål, redan klarat av ett boxplay.

Efter knappt nio minuter kom ett nytt bortamål. I numerärt överläge satte Tatu Kokkola 2-0 för gästande Vimmerby. Passningspoängen gick till Christian Lindberg och Ludvig Vännström.

Men trots drömstarten blev det inte någon ledning i periodpausen för VH.

Tungt meriterade Marcus Paulsson reducerade till 1-2 bara 30 sekunder efter VH:s andra mål och när Aku Alho satt utvisad mot slutet av den första perioden kom 2-2-kvitteringen. Pontus Westin Okerblad var det som utjämnade till 2-2. Skotten i öppningsperioden slutade 8-4 till VH.

Återtog ledningen

Vimmerby skulle återta ledningen när den andra perioden tog sin början. Gustav Jansson gjorde sitt första för säsongen när han ordnade 3-2 efter knappt sju minuter.

Återigen blev glädjen kortvarig. Mörrums Khalid Ibrahim kvitterade till 3-3 bara en dryg minut senare.

En liten stund senare väntade ett nytt powerplay för VH. Läge för 4-3? Tydligen – men inte för VH. Jesper Hultberg gav Mörrum ledningen i spel fyra mot fem. Ett mycket tungt mål att släppa in för Vimmerby, förstås.

Perioden slutade 2-1 till hemmalaget, men VH vann på nytt skotten: 11-6.

Svängig historia

Det blev sedan en smaktstart på period nummer tre för Vimmerby. Christian Lindberg, framspelad av Tatu Kokkola och Ludvig Vännström, skickade in 4-4.

Men det här var verkligen en svängig historia. Mörrums stjärnvärvning, John Henrion, gjorde 5-4 bara några minuter senare.

Med sex minuter kvar drog Mörrum på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Vimmerby klarade inte av utnyttja det numerära överläget för att hitta en kvittering i matchen.

Med en minut och 35 sekunder kvar tog VH ut keepern och gick för spel sex mot fem. Det gav utdelning. Aku Alkho satte 5-5 och VH var åter tillbaka i matchen på allvar.

5-5 stod sig under återstoden av perioden och drabbningen gick till förlängning. En förlängning som blev mållös.

Den efterföljande straffläggningen vanns av Mörrum, efter att Vimmerby inte lyckats få dit pucken en enda gång. Men en sen kvittering gav i alla fall en poäng med sig hem från Blekinge.